sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Sledi korakov: 100 let NK Zagorje

Zagorski nogometni klub bo avgusta star 100 let. Takrat bo prejel tudi zlato plaketo občine Zagorje ob Savi, septembra pa bodo pripravili še slavnostno akademijo v zagorskem hramu kulture ob visokem jubileju kluba.

Takrat boste lahko prelistali tudi knjigo Jupitrovo nogometno stoletje – 100 let Nogometnega kluba Zagorje ob Savi. Avtorji so Boštjan Grošelj, Janez Lipec, Miloš Roglič in Matej Strgaršek. Da je knjiga sploh ugledala luč sveta, pa sta se naša gosta Miloš Roglič in Aleksander Kos, zahvalila podjetniku in tudi nekdanjemu predsedniku kluba Iztoku Živku.

V pogovoru sta nam Miloš Roglič, ki je do pred kratkim vodil klub, in Aleksander Kos, ki ga je nasledil na predsedniškem mestu, predstavila svoja pogleda na delovanje kluba in delo v naslednjem štiriletnem mandatu.

Oba sta svoje nogometne začetke že pred mnogimi leti začela ravno v zagorskem klubu, ki sta mu na drugih funkcijah zvesta še danes. Miloš najprej kot vratar, potem trener različnih selekcij in zadnja štiri leta tudi kot predsednik, Aleksander pa kot igralec, nekaj let je igral tudi v kisovški Svobodi, zadnji dve leti je deloval v upravnem odboru kluba. Na zadnjem občnem zboru pa mu je bilo zaupano še predsedniško mesto. Kaj vse sta povedala, si lahko ogledate v oddaji.

Igor Gošte

Foto: Matjaž Lavrič


 

Previous article
Next article

Isti avtor