nedelja, 23 junija, 2024

Iz te kategorije

Skupaj za varni jutri

Na Območno obrtno-podjetniški zbornici Hrastnik in Partnerstvu LAS Zasavje je 7. aprila ob Svetovnem dnevu zdravja potekal zaključni dogodek v okviru operacije Skupaj za varni jutri. Pripravili so tržnico zdravja, na kateri so se predstavili različni sodelujoči z istim ciljem: poudarjati pomen zdravja, kako ga ohranjati in krepiti.

Dogodek je bil zelo dobro obiskan, tako da je bilo zadovoljstvo obojestransko, tako sodelujočih kot obiskovalcev, ki so se v naboru pestre ponudbe lahko preizkusili v nordijski hoji, se razvajali z masažami, izmerili krvni tlak in sladkor v krvi, izračunali verjetnost za osteoporozo in izmerili stanje telesa preko srčnega utripa, se seznanili z zdravilnimi učinkovinami medu in čebeljih izdelkov, se naučili pravilno rokovati z AED aparatom …

Na prireditvi so sodelovali: Zdravstveni dom Hrastnik, Varstveno delovni center Zasavje, NIJZ, Turistično društvo Ruardi, Društvo za preprečevanje osteoporoze Hrastnik, Društvo za harmoničen način življenja Calvodas, Čebelarsko društvo Hrastnik, Društvo diabetikov Hrastnik, Zavod Zakladi Kočevske.

Aktivnost se izvaja v okviru projekta sodelovanja Skupaj za varni jutri in jo sofinancira Evropska unija iz evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru programa razvoja podeželja 2014-2020.

Savus

Foto: OOPZ Hrastnik


 

Isti avtor