Od 26. do 31. avgusta je v madžarskem Györu potekalo kadetsko in mladinsko evropsko prvenstvo v kickboxingu pod okriljem največje svetovne organizacije WAKO. Slovenska mladinska reprezentanta Tomi Sešlar in Klemen Pograjc, ob iz Karate kluba PON DO KWAN Izlake sta skupaj z izlaškim reprezentančnim trenerjem Srečkom Rozmanom pustila odličen vtis.

Oba sta nastopila v kategoriji starejših kadetov do 47 kilogramov. Tomi Sešlar je prikazal ene svojih najboljših predstav do sedaj. Po premaganem Ircu, Grku in Bolgaru je prišel vse do velikega finala, kjer ga je pričakal Avstrijec. Tudi finalni boj je oddelal dobro, a vendarle izgubil z razliko zgolj dveh točk. Tako je osvojil naslov evropskega kadetskega podprvaka.  Ob tem je treba poudariti, da je bil to za Sešlarja prvi nastop na Evropskem mladinskem prvenstvu, zato je rezultat res vrhunski.

Klemen Pograjc je v prvem kolu pokazal dobro fizično pripravljenost, a žal zgolj to ni bilo dovolj. Z malo razliko je izgubil proti britanskemu borcu. Oba izlaška mlada borca si zaslužita za nastop iskrene čestitke, enako tudi trenerska ekipa, predvsem Srečko in Miloš Rozman.

Karate klub Pon do kwan Izlake vabi vse ljubitelje športa, da se v čim večjem številu udeležijo sprejema v ponedeljek, 2. septembra, ob 17.45 uri v telovadnici OŠ Izlake in osebno predajo čestitke ob uspehu.

MZ

Foto: arhiv KK PDK Izlake