Sankaška sezona bo kmalu prešla v drugi del in sankači Sankaškega društva Zagorska dolina so že dosegli en velik cilj sezone in sicer uvrstitev na olimpijske igre mladih Gangwong 2024.

V klubu Zagorska dolina so z začetkom sankaške sezone lahko zelo zadovoljni. Miha Vozelj je prišel skozi kvalifikacijsko sito za nastop na mladinskih olimpijskih igrah in bo kot edini sankač zastopal Slovenijo v sankanju na olimpijski progi PyongChang. Tam je na OI v Seulu leta 2018 že nastopil član kisovškega kluba Tilen Sirše. To bo po Domnu Pociechi, ki je bil udeleženec OI leta 2006 v Torinu (Italija) in 2010 v Vancouvru (Kanada), Tilnu Siršetu leta 2018 (Seul, Južna Koreja) ter Emi Kovačič in dvojcu Lovru Kovačiču in Tianu Badžukovu leta 2020 na OI mladih že šesti nastop zasavskega sankača na olimpijskih igrah.

Uspehi sankačev pa se s tem še ne končajo, saj je sezono zelo uspešno pričel tudi Anže Povše, ki je za las zgrešil uvrstitev na olimpijske igre mladih. Prav tako sta naša najmlajša sankača Anej Povše in Matevž Gajser uspešno odpeljala svojo prvo mednarodno tekmo. Bolj izkušena sankača Lovro Kovačič in Tian Badžukov pa takoj po novem letu čaka prvi preizkus na članski tekmi za svetovni pokal v Winterbergu in Iglsu, kjer bo potekalo tudi evropsko prvenstvo. Sledi tekma mladinskega svetovnega pokala in februarja Mladinsko svetovno prvenstvo v norveškem Lilehammerju.

Sankaško društvo Zagorska dolina ostaja zvesto svoji viziji: razvijati in gojiti sankanje na umetnih progah, ter pomagati sankačem na njihovi športni poti.

Savus

Foto: Savus


 

Prejšnji članekPoznamo HPV – humane papiloma viruse?
Naslednji članekDanes dogaja