V Zasavju bo danes na predbožični dan bolj malo dogajanja. Božič je miren praznik. Zvečer bodo po zasavskih cerkvah polnočnice, kjer bodo večinoma zapeli najbolj znano božično pesem Sveta noč. V Kisovcu bodo ob tem pripravili še predstavo. Z Izlak pa se bodo odpravili na pohod z baklami na Zasavsko Sveto goro, na Dolu pri Hrastniku pa bodo pripravili druženje krajanov.  Oglejte si, kaj prinaša današnji dan. Naredite si dan in naredite ga tudi drugim. Vreme bo.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si.


Nedelja, 24. december 2023


Vreme

danes dogaja Danes bo na vzhodu zmerno do pretežno oblačno, drugod pa povečini sončno vreme. Ponekod po kotlinah osrednje Slovenije bo zjutraj in dopoldne megleno. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do 2, najvišje dnevne od 6 do 11 °C.

V ponedeljek in torek bo več oblakov na zahodu in več jasnine na vzhodu države. Ponekod bo pihal zahodni do jugozahodni veter. Razmeroma toplo bo.


Zapore cest

danes dogajaNa cesti Trojane-Izlake-Zagorje je v Kisovcu do 31. maja 2024 urejen izmenično enosmerni promet (pomična zapora) zaradi rekonstrukcije ceste.

Na cesti Litija–Zagorje je pri Zagorju urejen promet do 23. decembra izmenično enosmerno zaradi sanacije brežin in izgradnje galerije Šklendrovec. Možne so občasne, kratkotrajne popolne zapore.

Na regionalni cesti Hrastnik-most čez Savo v Hrastniku na Cesti 1. maja je do 31. decembra oviran promet zaradi komunalne in prometne ureditve.

Na lokalni cesti Podkraj–Radeče po desnem bregu Save velja popolna zapora zaradi plazu in posledic poplav.


Preskrba z vodo

Danes ni predvidenih odklopov dobave pitne vode.


Električna energija

Danes in jutri ni predvidenih izklopov električne energije.


Dogodki

Če veste za kakšen dogodek v Zasavju, ki ga nismo zabeležili, ali pa kakšnega, ki bo v naslednjih dneh, nam lahko to sporočite na info@savus.si.


KS Dol pri Hrastniku

Druženje krajanov

KS Dol pri Hrastniku organizira druženje krajanov od 17. ure dalje na ploščadi na Dolu pri Hrastnik.


Turistično društvo Izlake

Pohod z baklami

Turistično društvo Izlake pripravlja nocoj pohod z baklami na Zasavsko Sveto goro. Pohod z baklami se bo pričel ob 17. uri na Izlakah pri sedežu KS Izlake.


Skupina Rozalinda

Božična predstava

Skupina Rozalinda Župnije Kisovec pripravlja nocoj ob 17.30 in 23.30 uri Božično predstavo z živimi jaslicami. Člani skupine Rozalinda bodo pripravili obe predstavi v Cerkvi Kisovec – Loke.


Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si.


Svetovni dnevi

Danes ni zabeleženega nobenega svetovanega dneva. Če pa veste za kakšen svetovni dan ali nevsakdanji dan, ki je zapisan na koledarju, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si.


Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekSerijski proizvajalci olimpijcev
Naslednji članekAdventni venčki so lahko tudi nevarni