»Z veseljem vas obveščamo, da se bo letošnje poletje uresničila naša velika želja, saj bodo novi prostori mladinskega oddelka Knjižnice Mileta Klopčiča Zagorje ob Savi kmalu nared za nove zgodbe, ki jih bomo prebirali skupaj z vami,« so zapisali v izjavi za javnost v Knjižnici Mileta Klopčiča Zagorje ob Savi.

»Vsi, ki spremljate naše delo in radi zahajate v knjižnico, ste gotovo seznanjeni, da si že vrsto let močno prizadevamo za povečanje prostorskih kapacitet osrednje knjižnice v Zagorju ob Savi. Veliko je bilo potrebnih besed, razmišljanj, načrtovanj in dela, da smo v teh zahtevnih časih skupaj z Občino Zagorje ob Savi pristopili k izvedbi investicije za pridobitev novih prostorov mladinskega oddelka zagorske knjižnice in s tem naredili ključne korake v  razvoju knjižnice kot sodobnega kulturnega, informacijskega, izobraževalnega in socialnega stičišča lokalne skupnosti,« sporočajo zagorski knjižničarji.

Gradnja mladinskega oddelka osrednje knjižnice je v zaključni fazi, zato svoje člane vabijo, da si v mesecu juniju izposodijo nekoliko več gradiva, saj bo matična knjižnica zaradi selitve predvidoma od 4. do 15. julija za obiskovalce zaprta.

Da kljub selitvi ne bodo ostali brez poletnega čtiva, bodo v obdobju zaprtja matične knjižnice izposojo gradiva bralcem omogočili v enoti Kisovec in enoti na Izlakah, ki bosta v tem času obratovali s prilagojenim odpiralnim časom.

Enota Kisovec bo odprta ob torkih in sredah od 11.30 do 19. ure, ob petkih pa od 7.30 do 15. ure. Enota Izlake bo odprta ob ponedeljkih in četrtkih od 11.30 do 19. ure.

»Če bo šlo vse po načrtih, nas boste konec meseca julija že lahko obiskali v novih prostorih. O dogajanju in selitvi vas bomo sproti obveščali preko različnih medijev in na naši spletni strani. Veselimo se novih prostorov in se vam zahvaljujemo za vaše razumevanje, strpnost, pomoč in sodelovanje,« so še zapisali v izjavi za javnost v zagorski knjižnici.

Savus

Foto: arhiv Savus