petek, 21 junija, 2024

Iz te kategorije

Sedem pijancev za volanom v Trbovljah

Za zasavskimi policisti je precej naporen teden, še posebej, če ga povežemo še s preteklim vikendom. Prometnih nesreč ni bilo veliko, le štiri. So pa obravnavali šest primerov kršitev javnega reda in miru in kar sedem pijanih voznikov. Vse (voznike) v Trbovljah. Ukvarjali so se še z drogo, poškodovanjem tuje stvari (dvakrat), tatvino denarja iz stanovanja, tatvino skiroja, tatvino torbice s strehe avtomobila, poškodovanjem eko otoka, nepravilno parkiranimi avtomobili, razbitim steklom na DDT, voznikom brez vozniške, medvrstniškim nasiljem. Obravnavali so tudi spor v trafiki v Trbovljah, kjer je moški grozil prodajalki, nasilje v družini in fizični obračun med občankama v Trbovljah.


PP Hrastnik

V soboto je neznani storilec na Novem logu poškodoval lak na osebnem avtomobilu.

V večernih urah so policiste obvestili, da je prišlo so fizičnega obračuna med občankama. Osumljenko čaka kazenska ovadba.

Policiste so obvestili o glasni glasbi na Logu. Ker je kršitelj glasbo utišal, so mu izrekli opozorilo.

V nedeljo pozno zvečer so policiste obvestili o glasni glasbi v Praproščah. Izrekli so mu opozorilo, kršitelj, ki je praznoval, je glasbo utišal.

V ponedeljek so policiste obvestili o tatvini denarja iz stanovanja.

V torek so jih obvestili o poškodovanju eko otoka v Čečah.

Na PP se je zglasil udeleženec prometne nesreče na avtocesti. Opravili so ogled vozila, zadevo so odstopili pristojni policijski postaji.

V sredo so policiste obvestili o sporu v trafiki, kjer je moški grozil prodajalki. Kršitelja čaka prekrškovni postopek.


PP Trbovlje

V petek so v nočnem času ob redni kontroli prometa obravnavali voznika osebnega avtomobila, preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,33 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku so prepovedali nadaljnjo vožnjo, odvzeli vozniško dovoljenje in izdali plačilni nalog.

V nočnem času so obravnavali voznika osebnega avtomobila, preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,78 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku so prepovedali nadaljnjo vožnjo, odvzeli vozniško dovoljenje, pridržali so ga do iztreznitve. Čaka ga še obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Obravnavali so kršitev javnega reda in miru. Vinjen občan je v Trbovljah kršil javni red in mir v bolnici Trbovlje, ni upošteval ukazov policistov, zato so ga pridržali do iztreznitve. Izdali so mu še plačilni nalog.

V soboto so obravnavali prijavo kaznivega dejanja, razbitje stekla na delavskem domu. Nastala je materialna škoda v višini okoli 200 evrov. Podana bo kazenska ovadba.

Osebi so zasegli kovinski mlinček z delci rastline zeleno rjave barve (sum na prepovedano drogo konopljo). Predmete so poslali v analizo, zoper kršitelja sledi prekrškovni postopek.

V nočnem času so ob redni kontroli prometa imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,67 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bil izrečena prepoved nadaljnje vožnje, odvzeto vozniško dovoljenje, zoper njega sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V nočnem času so ob redni kontroli prometa obravnavali voznika osebnega avtomobila, preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,67 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku so prepovedali nadaljnjo vožnjo, odvzeli vozniško dovoljenje, čaka ga še obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V nočnem času so obravnavali prijavo kršitve javnega reda in miru ob zaključku javne prireditve. Vinjena oseba ni upoštevala ukrepov varnostnika, ter ga tudi udarila. Prislužila si je plačilni nalog.

V nedeljo so obravnavali voznika osebnega avtomobila, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu zasegli osebni avtomobil. Čaka ga obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V nočnem času so obravnavali prijavo kaznivega dejanja nasilja v družini, nasilnež se je nasilno vedel do partnerka. Policisti so izrekli prepoved približevanja, sledi kazenska ovadba zoper storilca.

V ponedeljek v dnevnem času so obravnavali prijavo kaznivega dejanja zatajitve. Prijavitelj je na streho svojega vozila odložil torbico z denarnico z dokumenti in ključe. Ko se je do vozila vrnil, je ugotovil, da navedenega na vozilu ni več, saj si je predmete v vmesnem času prilastil neznanec.

V nočnem času so obravnavali prijavo kršitve javnega reda in miru zaradi spora med bivšima partnerjema. Na kraju sta se nahajala še dva udeleženca, ki sta prišla v medsebojni spor. Po vseh zbranih obvestilih sledi prekrškovni postopek.

V torek so obravnavali voznico osebnega vozila, ki so ji odredili hitri test na prisotnost prepovedanih drog, ki je bil pozitiven. Odredili so ji je strokovni pregled, ki ga je voznica odklonila. Sledi obdolžilni predlog.

V sredo so obravnavali prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. Voznik osebnega vozila je izsilil pešca na prehodu. Čaka ga ustrezen ukrep.

Obravnavali so kršitev javnega reda in miru v stanovanju, kjer je prišlo do spora med stanujočimi. Zoper kršitelja sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Obravnavali so prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami. Voznica osebnega avtomobila je trčila v motorista zaradi izsiljevanja prednosti, motorist pa ni upošteval prometne signalizacije. Obema so izdali plačilna naloga.

Obravnavali so voznika osebnega avtomobila, preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,48 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in izdali plačilni nalog.

V četrtek so obravnavali prijavo medvrstniškega nasilja v vzgojno izobraževalni ustanovi.

V nočnem času so ob redni kontroli prometa obravnavali voznika osebnega avtomobila, preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,40 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in izdali plačilni nalog.

V nočnem času so ob redni kontroli prometa obravnavali voznika osebnega avtomobila, preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,48 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in izdali plačilni nalog.

Občanu so zasegli cigareto z neznano posušeno snovjo (sum na rastlino konopljo). Po ugotovitvah analize čaka udeleženca prekrškovni postopek.


PP Zagorje ob Savi

V petek so policisti obravnavali kaznivo dejanje poškodovanje vozila.

Obravnavali so prometno nesrečo. Na regionalni cesti Drtija-Izlake je na avto padlo drevo. Udeležencu so izdali obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

Policiste so obvestili o več nepravilno parkiranih vozil na intervencijski poti na Cesti zmage v Zagorju v večernem času. Policisti so na vozila izdali obvestila o prekršku.

V soboto so obravnavali kaznivo dejanje tatvine električnega skiroja v Kisovcu.


Najdeni predmeti – poziv lastnikom

Na PP Trbovlje imajo v hrambi najdene stvari in sicer:

– šop ključev (3X cilindrični ključ in 2x obesek), ki so bili 2. 6. 2024 najdeni v športnem parku Ledenica v Trbovljah.

– mobilni telefon znamke HUAWEI, ki ga je občan prinesel 22. 5. 2024, našel ga je v Bevškem.

Lastnike pozivajo, da se zglasijo na PP Trbovlje, ter navedene lastniške stvari prevzamejo.


Savus

Foto: arhiv Savus


 

Isti avtor