sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Še danes se lahko prijavite na jamatlon

Le še do polnoči danes imate čas za prijavo na letošnji poletni jamatlon 17. junija. To soboto se bo spustilo v Rudnik Trbovlje-Hrastnik skoraj dve stotniji jamatlonk in jamatloncev. Vse kaže, da bo prvič na jamatlonu sodelovalo več punc kot fantov.

Častni pokrovitelj prireditve, minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han pride vzpodbujat jamatlonke in jamatlonce. Doslej se je za poletni jamatlon prijavilo 46 ekip s 164 udeleženci. Nazadnje so se prijavile ekipe Duohtarji, Muceka, Trboukih 196 in Mrzim brkove. Med prijavljenimi je 92 punc in 72 fantov. Bravo, punce.

Prijavljene ekipe

Doslej so se na poletni jamatlon 17. junija prijavile ekipe: Dva mandeljca pa tri fafle, Divja, Drnovšek, Vranska kerlca, Fuzetli, Gastropoda Cavus Turbo, Mnda privatnik, doktorca, keramičar, gospod, UPN 1 in UPN 2, Skor susedi, Vesele huntarce, Jamski trdoživci, Iz jame na dva pira, Jamsk mučeradi, Povheci, Lučke frajle, Mušketirji, Pod pritiskom, Trapi knapi, Cikcak, Hujavi ortaci. Podzemnih pet piškotov, Dečle izpod Rad’he, Trije podzemni piškotki, Trije podzemni škratki, Knapovska loleka, Dovški loleki, Cool mame in te making, Gasilke PGD Kamniška Bistrica, Srečno, Mišunga, Kukci, Smart 1 in 2, Šajn brajt, Maining wolves, Intersport jamatlonke, Gamabit, Khazad-dûm, Zavarovani krti GMBN, Čarlijevi angelčki, Trije mušketirji, Aviratlonca, Duohtarji, Muceka, Trbouskih 196 in Mrzim brkove.

Od kod prihajajo jamatlonci

Prijavljene jamatlonke in jamatlonci prihajajo iz različnih koncev naše Slovenije. Na prijavnicah so zapisani naslednji kraji: Benedikt, Bistričica, Bovec, Brestanica, Čeče, Dol pri Hrastniku, Dol pri Ljubljani, Godič, Grosuplje, Hrastnik, Kamnik, Komenda, Koper, Kranj, Laško, Laze v Tuhinju, Litija,  Ljubljana, Luče, Lukovica, Maribor, Medvode, Mokronog, Polzela, Prapreče, Preddvor, Radeče, Rečica ob Savinji, Selca, Senovo, Spodnja Rečica, Strahovica, Škofja Loka, Trbovlje, Velenje, Velike Črešnjice, Velike Lašče, Vransko in Zagorje ob Savi, Županje Njive.

Poleg premagovanja knapovskih ovir v jami bodo udeleženci prireditve seveda deležni še drugih norij. Po prihodu iz jame se bodo pomerili v metu bata škornja rikverc v kuolmkišto, Potem bodo deležni knapovske malice, tokrat bo to grenadirmarš svetovnih prvakinj v kuhanju grenadirmarša Trbovskih turistk. Za koncert bodo tokrat poskrbeli mladi zborovski pevci z OŠ Tončke Čeč iz Trbovelj pod vodstvom Tanje Božiček Simnovčič. Potem pa čaka vse še zaključek s podelitvijo priznanj, nagrad, naslovov, titul in kar je še tega, za kar poskrbi Perkmandeljc. Ta bo jamatlonke in jamatlonce prav prijazno pozdravil tudi v jami.

Pridružite se jim! Časa za prijavo imate torej samo še do polnoči.

Prijavnica za vas je pripravljena.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Isti avtor