V nedeljo, 4. junija, je Karate Zveza Slovenije v Ljutomeru organizirala ekipno državno prvenstvo v katah in športnih borbah za vse starostne kategorije. Karate klub Trbovlje je nastopil z desetimi ekipami, ki sta jih vodila trenerja Barbara Haberl in Miha Kovačič. Vlogo sodnice je opravljala Ida Smajlagič.

Prav vsem desetim ekipam se je uspelo uvrstiti na zmagovalni oder. V katah so nastopile štiri ekipe. Drugi so bili mlajši kadeti v postavi Arman Hozanović, Anej Hrušovar in Lars Zorko ter kadeti Klemen Bizjak, Borče Georgiev in Tian Ovnič. Dekleta so stopila na tretjo stopničko zmagovalnega odra, in sicer malčice Ana Jazbec, Franja Krajšek in Tara Vozel ter mlajše kadetinje Lana Herman, Lučka Jazbec in Zoja Jug.

V športnih borbah je sledilo še šest medalj. Za lepo presenečenje so poskrbele mladinke v postavi Vita Audič, Gloria Žagar in Lara Sodin, sposojena tekmovalka iz Karate kluba Kozjansko in Obsotelje, ki so postale državne prvakinje. Za drugo zlato medaljo so poskrbeli mlajši člani Kenan Isaković, Marko Markuljević in Uroš Markuljević.

Viceprvakinje Slovenije so postali mladinci Aljaž Hvala Jure Krajnc in Mark Robek in malčice v postavi Ana Jazbec, Franja Krajšek in Tara Vozel. Bronaste medalje so osvojili člani Kenan Isaković, Marko Markuljević in Uroš Markuljević in kadeti Borče Georgiev, Daniel Haralović in Lan Vozel.

Ob koncu državnega prvenstva se lahko pohvalimo, da smo osvojili največ medalj med 35 udeleženimi klubi, in sicer dve zlati, štiri srebrne in štiri bronaste. Predvsem je razveseljiv podatek, da je vseh 10 nastopajočih ekip končalo na zmagovalnem odru. V skupnem seštevku, kjer se najprej štejejo zlate medalje, pa smo končali na tretjem mestu.

Jernej Simerl

Foto: KK Trbovlje