sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Se boste cepili proti gripi?

V skrbi za zdravje svojih občank in občanov bo Občina Zagorje ob Savi omogočila brezplačno cepljenje proti gripi za občanke in občane občine Zagorje ob Savi.

To odločitev so v zagorski občini sprejeli z namenom, da tudi na ta način spodbudijo občane Zagorja, da se v tej sezoni za cepljenje proti gripi odločijo v čim večjem številu in na ta način prispevajo k manjši obolevnosti oziroma k več zdravja v zagorski dolini v času, ko nas ogroža COVID-19.

Strošek cepljenja proti gripi (14 evrov na osebo) bo za občane in občanke Občine Zagorje ob Savi, ki se bodo za cepljenje odločili v tej sezoni in jim brezplačnega cepljenja ne bo krilo obvezno zdravstveno zavarovanje (kot npr.: kroničnim bolnikom, starejšim od 65. let, nosečnicam,… ), zagotovila oziroma pokrila zagorska občina, za kar je občina v rebalansu proračuna za leto 2020 že rezervirala sredstva.

Kot so sporočili z Občine Zagorje, bodo prva cepiva proti gripi na razpolago sredi meseca oktobra. Do brezplačnega cepljenja proti gripi bodo iz sredstev občinskega proračuna upravičeni občani občine, ne glede na to, kje imajo izbranega osebnega zdravnika.

Savus

Foto: arhiv Savus

Isti avtor