ponedeljek, 15 julija, 2024

Iz te kategorije

Sanacija škode po neurjih

Predstavniki Občine Trbovlje so si z vodjo Sektorja območja srednje Save Direkcije RS za vode na terenu ogledali območja v občini, ki so bila v zadnjih neurjih najbolj prizadeta.

Ogledali so si struge in cestne odseke, ki so bili poškodovani v neurju in začeli s pogovori o sanaciji najbolj kritičnih lokacij, ki bi bile izvedene v sodelovanju z direkcijo. Direkcija je že pričela z urgentno sanacijo najbolj prizadetih strug, v sklopu katere bodo očiščene naplavine in zagotovljena normalna pretočnost vodotokov. Ostale struge bo direkcija očistila v sklopu rednega vzdrževanja vodotoka tekom leta.

Eno izmed prioritetnih cestnih odsekov, nujno potrebnih sanacije, je odsek na Cesti Tončke Čeč, ki je po zadnjem neurju zaradi neprevoznosti in nevarnosti delno zaprt. »Tudi to območje si bomo v sodelovanju z državo prizadevali čim prej sanirati in urediti tako, da bo varen za občane, zato že pregledujemo dokumentacijo in ustreznost projektnih rešitev in z državo usklajujemo način izvedbe sanacije,« so zapisali v sporočilu za javnost na Občini Trbovlje in dodali: »Prav tako smo plazove, nastale ob neurju, že vpisali v državno evidenco plazov, naročili mnenje geologov in predlog začasne in kasneje trajne sanacije plazov.«

Savus

Foto: Občina Trbovlje


 

Previous article
Next article

Isti avtor