četrtek, 13 junija, 2024

Iz te kategorije

Rulja

V Hrastniku je pretekli teden potekal festival Rdeči revirji, na katerem se je odvilo več kot 40 izjemnih dogodkov. Med njimi je bil tudi konceert srbske skupine Rulja iz pobratene Raške.

Nadaljujemo z objavami foto reportaž fotografskega mojstra Branka Klančarja. Na njegovih fotografijah s koncerta je vidna energija, ki so jo iz odra na poslušalce metali člani skupine Rulja.

Rock skupina iz Raške v Srbiji, ki je svoj navdih črpala iz nekdanje jugoslovanske rock scene in kasneje razvila svoj slog, je prepričal vse ljubitelje dobrega starega rocka. V več kot 30 letih so dodobra zaznamovali srbsko klubsko sceno in se predstavili tudi na številnih festivalih v Srbiji.

Sodelovanje na Rdečih Revirjih je nadaljevanje kulturne izmenjave in ohranjanja stikov po projektu MCH, ki je po več kot 25 letih ravno v času Rdečih revirjev v Hrastnik v okviru projekta Evropa za državljane pripeljal skupino občanov Raške, že od leta 1974 pobratene občine in tako znova obudil spomin na prijetna druženja in izmenjave šolarjev iz Hrastnika in Raške, ki so potekala vse do začetka konca Jugoslavije.

Savus

Foto: Branko Klančar


 

Isti avtor