četrtek, 13 junija, 2024

Iz te kategorije

Roglič zmagal in vodi po Dofineji

»Končno sem zmagal na dirki. Minilo je kar nekaj časa. Celotna ekipa, fantje so pokazali svojo predanost od samega začetka, od prvega dne. Včeraj nas je vse kar precej dotolklo, a danes smo spet pokazali odlično predstavo. Lahko uživamo,« je po odlični vožnji na Dirki po Dofineji in zmagi na težki gorski etapi dejal Primož Roglič.

Primož Roglič (Bora Hansgrohe) je še enkrat več pokazal, kako se zna po padcih pobrati. Včeraj je bil udeležen v grd padec na spolzki cesti, danes je s potrpežljivo vožnjo in pospeševanjem proti cilju etape ter sprintom v klanec osvojil dnevno zmago in si priboril tudi vodstvo v skupnem seštevku enotedenske Dirke po Dofineji v Franciji. Slavil je pred Giuliem Cicconejem (Lidl Trek) in tovarišem iz ekipe Aleksandrom Vlasovom, ki ga je vlekel do nekaj sto metrov do cilja.

Današnja etapa 174 km dolga etapa je potekala iz Hauterivesa do cilja na Le Collet d’Allevard. Kolesarji so poleg ciljnega vzpona na dirki premagali še dva zahtevna vzpona. Še težji etapi čakata kolesarju jutri in v nedeljo.

Primož Roglič se je dosedanjega vodilnega na dirki Remca Eveneopela otresel 3,5 km pred ciljem. Skupina štirih kolesarjev je pospešila, Eveneopel jim ni sledil in Primož je imel kar naenkrat virtualno rumeno majico na dosegu roke. Na zadnjih kilometrih je Roglič močno pospešil, v dirki za zmago so ostali trije, na koncu pa je pokazal, da je izjemno močam in odločil etapo sebi v prid.

V skupnem seštevku za Roglič povedel in si priboril 19 sekund prednosti pred Belgijcem Eveneopelom ter minuto in dve sekundi pred tretjim Američanom Jorgensonom.

Savus

Foto: Bora Hansgrohe


 

Isti avtor