četrtek, 13 junija, 2024

Iz te kategorije

Roglič že kaže zobe

Primož Roglič se je vrnil na dirke. Ta teden tekmuje na Dirki po Dofineji, kjer je v prvih dveh etapah pokazal, da je v dobri formi. V včerajšnji, ponedeljkovi etapi, je v gosti megli na koncu ciljnega vzpona zasedel drugo mesto za zmagovalcem Magnusom Cortom Nielsnom. Drugi je tudi v skupnem seštevku, zaostaja 4 sekunde.

Primož Roglič je bil na cilju razočaran, ker ekipi ni omogočil zmage, čeprav so se fantje njegove Bore Hansgrohe močno trudili: »Bilo je blizu, a tudi težko, saj ne moreš ravno vsega dobro oceniti v tako veliki skupini. Vsi so v zelo dobri formi in na koncu je bil eden pač hitrejši. Malce prepozen sem bil, obenem pa nisem videl vsega spredaj. Če bomo tako dobro sodelovali, bomo prej ali slej dosegli dober rezultat. Vsi naši fantje so na dobri ravni, pokazali so predanost našemu delu, zato sem seveda razočaran, ker se jim nisem oddolžil z zmago.«

Danes je na sporedu nova razgibana etapa od Celles-sur-Durolla do Les Establesa (181,7 km). Zadnji del bo precej težak. Ciljni klanec je dolg 3,8 km s povprečnim naklonom 5,2 odstotka. Jutri pa sledi še 34,4 km dolg kronometer od Saint-Germain-Lavala do Neulisa.

Primož Roglič se je na dirke vrnil po dvomesečni pavzi po padcu na Dirki po Baskiji.

Savus

Foto: Primož Roglič fb


 

Isti avtor