sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Roglič spet zmaguje

Primož Roglič v teh dneh kolesari na Dirki po Burgosu. V tretji etapi je zmagal in prevzel vijolično majico vodilnega na tej tedenski preizkušnji, ki je priprava na nastop na Dirki po Španiji, kjer bo branil lanskoletno zmago. Z zmago na tej etapi je dosegel že skupno deseto letošnjo etapno zmago. Prihodnji teden ga že čaka start na Vuelti.

Odločilen za razplet te etape je bil hud vzpon na Picon Blanco, na katerem so vodilni kolesarji skupaj z Rogličem naredili selekcijo. Čeprav so se kolesarji UAE Emirates skušali otresti slovenskega kolesarja, jim to ni uspelo niti na vzponu niti na spustu proti cilju.

Član Jumbo Visme Primož Roglič je skupaj z Rusom Aleksandrom Vlasovom (Bora Hansgroh), Britancem Adamom Yatsom in Avstralcem Damienom Howsonom (Q36.5) pripeljal v zadnje metre etape in jih z odličnim ciljnim sprintom pustil za sabo.

“Nikoli ne veš, kako se bo končalo. A veliko dela je bilo narejenega že s tem, da sem bil z najboljšimi na vzponu. Vseeno pa moraš to dokončati. Bilo je vroče, težko, a ekipa je naredila veliko dela z nadzorom skozi celotno etapo. Bilo je zabavno, zelo sem zadovoljen,” je organizatorjem po zmagi povedal Roglič.

Na Dirki po Burgosu je prevzel vodstvo 34 sekund pred Vlasovom, 40 pred Yatesom in že več kot minuto pred Howsonom. Dobro se drži tudi Rogličev moštveni kolega Jan Tratnik (Jumbo-Visma), ki je skupno osmi, na dirki pa vozi tudi Domen Novak (UAE Emirates), ki zaseda skupno 95. mesto.

Danes bodo kolesarji vozili 157 km po razgibani trasi od Santa Gadea del Cidoma do Pradoluengona. V soboto pa je na sporedu še zadnja etapa (160 km) med Golmayom in Lagunas de Neilo.

Savus

Foto: fb Primož Roglič


 

Isti avtor