Primož Roglič se na letošnji Vuelti dobro bori. Na tritedensko dirko je prišel slabše pripravljen kot pretekla tri leta, ko je dirko po Španiji dobil. Po padcu na Touru se je moral sestaviti, pokrpati in pripraviti na novo zahtevno preizkušnjo. To se pozna, vendar je v zadnjih dveh gorskih etapah dokazal, da ima v sebi še kar nekaj dinamita.

Danes je na Vuelti dan počitka, ki bo tudi Primožu Rogliču prišel še kako prav. Za njim sta dve naporni etapi. V dveh etapah je zaostanek za vodilnim na dirki Remcom Evenepoelom zmanjšal za minuto in sedem sekund.

V soboto je s skokom odpeljal mimo Evenepoela in zaostanek za vodilnim v skupni razvrstitvi zmanjšal za 52 sekund. Na nedeljske kraljevski etapi pa je Evenepoelu odščipnil še 15 sekund. Čeprav na nobeni od obeh etap ni končal med prvimi tremi, je bil z dirkanjem zadovoljen.

Z znanim vzponom na Sierro Nevado se je končal drugi teden Dirke po Španiji. Roglič je potrpežljivo čakal in v zadnjih dveh kilometrih skočil ter privozil 15 sekund prednosti pred vodilnim Evenepoelom. Zmagal je eden od ubežnikov, Nizozemec Thymen Arensman.

Roglič je pred zadnjim tednom dirke po Španiji drugi z zaostankom minute in 34 sekund, tretji Enric Mas pa se mu je po odlični nedeljski vožnji približal, sedaj za vodilnim zaostaja za dve minuti in sekundo, za Rogličem torej samo 27 sekund.

Primož Roglič je po nedeljski dirki povedal: »Nisem se najbolje počutil, a na koncu sem prestal to zahtevno etapo. Proti vrhu vzpona sem se počutil bolje kot ob vznožju. Bilo je težko, gre za gromozanski vzpon. Na sestanku smo rekli, da želimo dobiti etapo, ampak za kaj takega enostavno nisem imel pravih nog. Vseeno mi je uspelo nekaj malega časa vzeti, bolje je namreč pridobiti 15 sekund kot jih izgubiti. Tega sem vesel in to bom odnesel v zadnji teden.«

V zadnjem tednu ima torej zasavski kolesarski junak še vse možnosti, da ubrani skupno zmago na znameniti Vuelti. V Zagorju v podporo še vedno visijo rdeče zastave.

Savus

Foto: fb


 

Prejšnji članekČasopis Savus
Naslednji članekGradnja hrastniške kanalizacije