Februarja letos so se pričela 2,2 milijonov evrov vredna dela za vzpostavitev dobrih 5 kilometrov dolgega kanalizacijskega omrežja na območju centra Hrastnika, Pot na Kal ter v Prapretnem. Evropski projekt naj bi bil dokončan v sredini prihodnjega leta.

Na šestih lokacijah bo Hrastnik dobil novozgrajeno kanalizacijsko omrežje za odvajanje in čiščenje odpadne vode. Trase fekalne kanalizacije v večjem delu potekajo po obstoječih javnih cestah in poteh.

Prva dela so se začela na ulici Pot na Kal, kjer se v teh dneh tudi zaključujejo. Cesta bo v celoti na novo preplaščena z asfaltom, stroje pa bodo nato prestavili na Pot Josipa Brinarja, kjer naj bi z deli pričeli po 12. septembru. Do decembra bo na tem območju popolna zapora ceste med 7. in 17. uro.

Asfaltiranje trenutno poteka v Prapretnem, kjer je prva faza projekta kanalizacije končana. Dela bodo v Prapretnem nadaljevali na drugi lokaciji, kjer bodo prav tako zaprli cesto za promet. Od Zadružnega doma v Prapretnem po Veličkovi cesti bodo izvajalci pričeli z gradnjo kanalizacije že v tem tednu. Cesta bo popolnoma zaprta, obvoz bo urejen.

Zahteven projekt v skupni vrednosti 2,2 milijona evrov, ki ga za Občino Hrastnik izvaja podjetje AGM Nemec, bo v višini 1,8 milijona evrov pokrit iz naslova Evropske unije in Republike Slovenije, za ostalo bo poskrbela Občina iz proračuna.

Po zaključeni investiciji bo Občina Hrastnik v aglomeraciji Hrastnik – center dosegla 99,52 odstotno priključenost na javno omrežje. Prav tako bodo zmanjšali emisije v vodi.

Savus

Foto: Občina Hrastnik


 

Prejšnji članekRoglič se dobro bori
Naslednji članekTuristi v Termoelektrarni Trbovlje