Uroš Ržišnik je v kulturnem domu v rodnem Kisovcu pripravil v soboto, 8. oktobra, koncert Rock&roll za Zasavje. Spremljali so ga njegovi glasbeni tovariši.

Uroš Ržišnik se je v prvem delu koncerta kisovški publiki predstavil z bolj umirjenimi pesmimi, tudi nekaj ljubezenskimi. Drugi del koncerta pa so odlični glasbeniki na odru pospešili ritem in publiko spravili v gibanje. Odigrali so nekaj Uroševih knapovskih pesmi, ki so razgrele poslušalce.

Ljubiteljsko piše pesmi, velikokrat so rime posvečene nekdanjemu knapovskemu življenju v Zasavju. Veliko sodeluje z glasbenikom Sergejem Škofljancem, ki je po rodu iz Trbovelj (trenutno najbolj zažiga v retro rock zasedbi Razvaline).

Ržišnika so na koncertu v Kisovcu spremljali »kisovški pubi«, kot ji je poimenoval. Luka Groboljšek (bas), Matej Zupančič (kitara), Matej Fele (kitara), Sašo Marn (bobni) in Simon Prašnikar (klaviature) so bili pravi rock band. Čeprav so bili zbrani skupaj iz različnih zasedb, bi brez težav nastopali kot samostojen rock band. Poslušalci so slišali Ržišnikove najbolj znane komade Knapovska kri, Pr knapih, Rus, Hajr, Domov, Revirji, Njej, novo pesem Crni in novo rock priredbo rudarske himne Stan rudarski bodi nam pozdravljen. Skupaj z Urošem so jo na odru zapeli njegovi pevski tovariši, sicer člani znamenitega rudarskega pevskega zbora Loški glas iz Kisovca.

Ržišnik je avtor več kot 15 pesmi. Besedila piše sam, glasba pa je delo Luke Groboljška, Sergeja Škofljanca in Marka Brezovška. Ob zaključku koncerta se je glasbenikom na odru pridružil tudi Sergej Škofljanec in vsi skupaj so za zaključek navdušili publiko, ki so z glasnim aplavzom dosegli še bis nastop. Rock’n’roll za Zasavje, kot je Ržišnik poimenoval koncert, je prinesel prav to, kar je zapisano v naslovu: dobro mero rock’n’rolla.

MP

Foto: MP