V soboto, 9. septembra, so se člani športnega društva KBM Racing odpravili na 220 kilometrov dolgo tradicionalno kolesarsko diagonalo po Sloveniji. Kolesarji so povezali občine Brežice, Zagorje ob Savi in Kranjsko Goro, pri tem pa zbirali sredstva za prizadete v poplavah.

Ob zgodnjih jutranjih urah so kolesarji štartali na mejnem prehodu Rigonce v občini Brežice in kar 220 kilometrov dolgo pot končali na mejnem prehodu Rateče v občini Kranjska Gora. Vse udeležence je ob pričetku poti nagovoril župan Brežic Ivan Molan.

Kolesarji so se ustavili v občini Zagorje ob Savi, kjer jih je na tržnici Pod uro nagovoril župan Matjaž Švagan. Obiskovalci in kolesarji so prisluhnili tudi nastopu pevca Vilija Resnika, ki se je tudi sam udeležil kolesarskega podviga. Celotno diagonalo je prekolesarilo 15 članov ŠD KBM Racing, na poti po Sloveniji pa so se jim pridružili tudi drugi kolesarji. Ob prihodu na cilj je vse zbrane pozdravila županja občine Kranjska Gora Henrika Zupan.

Pobudnik in soorganizator dogodka Boštjan Turk je za Savus povedal: »Diagonala po Sloveniji je za naše športno društvo že stalnica, letos pa smo se odločili dodati še dobrodelno noto. V sodelovanju z Območnim združenjem Rdečega križa Zagorje ob Savi smo se odločili, da letos kolesarimo za tiste, ki so jih poplave najbolj prizadele. Želeli smo povezati tudi občine Brežice, Zagorje in Kranjsko Goro. Te združuje reka Sava, ki izvira v Zelencih v Kranjski Gori, teče čez občino Zagorje in mejo prečka pri Brežicah.«

Denar za sanacije po poplavah se bo zbiral do konca meseca septembra. Če tudi vi želite pomagati, lahko s ključno besedo KOLESARIM5 pošljete SMS na številko 1919. Tako boste prispevali 5 evrov za pomoč prizadetim družinam v poplavah.

Savus

Foto: KBM Cycling Team