Kiara Marn si je z odličnim nastopom na kvalifikacijah v modernih tekmovalnih plesih Plesne zveze Slovenije priplesala državni dres in pravico nastopa na evropskem prvenstvu v članski kategoriji v Skopju v Severni Makedoniji.

V nedeljo, 29. maja, je pod okriljem Plesne zveze Slovenije potekal zadnji kvalifikacijski turnih v modernih tekmovalnih plesih, ki je štel tudi za uvrstitev v reprezentanco in s tem na evropsko prvenstvo, ki bo potekalo od 2. do 5. julija 2022  v Skopju.

Kiara Marn, dijakinja 2. letnika (ekonomski tehnik) GESŠ Trbovlje, je tekmovala v dveh kategorijah: hip hop – solo – ženske članice in člani battle (fantje in dekleta). V kategoriji hip hop – solo je med 33 nastopajočimi osvojila 9. mesto, v battleu (Kiarina nova kategorija) pa 6. Z odličnima nastopoma si je priplesala državni dres in pravico do nastopa na evropskem prvenstvu.

Že v petek, 24. junija,  takoj po zaključku šolskega leta, jo čaka nastop na  državnem prvenstvu, ki bo potekalo več dni. Tekmovala bo v dveh kategorijah.

Savus

Foto: arhiv Savus