sreda, 24 aprila, 2024

Iz te kategorije

Regijsko srečanje mladih raziskovalcev 2024

Pod okriljem Gibanje znanost mladini se je v ponedeljek, 25. marca, na Gimnaziji in ekonomski srednji šoli Trbovlje odvijalo deveto regijsko srečanje mladih raziskovalcev Zasavja 2024. Po uvodnem nagovoru so mladi raziskovalci (iz STPŠ Trbovlje, Gimnazije Ledina, Osnovne šole Šmartno, GESŠ Trbovlje) predstavili tri naloge z različnih področij.

Poslušali smo različne teme, od kemijskih bitij, ustvarjenih z umetno inteligenco, poskusov v naravoslovju s kemijskega področja (srednješolci) in osnovnošolsko nalogo na temo delovanja letal (bilten si lahko ogledate na povezavi http://mladi-raziskovalci.gess.si/).  Letošnje 9.  srečanje so pomagali izpeljati poleg GESŠ Trbovlje tudi  Občine Zagorje ob Savi, Hrastnik in  Trbovlje.

Čestitamo vsem mladim raziskovalcem za prepričljive predstavitve, vsem mentorjem za bodrenje in njihov trud ob nastajanju raziskovalnih nalog ter članom ocenjevalnih komisij za uspešno delo.

Želimo si, da bi več šol  in mentorjev prepoznalo potencial v mladih ter jih spodbudilo k raziskovalnemu delu. Pokažimo, da slogan Na mladih svet stoji drži.

Katarina Bola Zupančič, prof. geografije in koordinatorica Mladih raziskovalcev za Zasavje

Foto: GESŠ


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor