V soboto, 25. februarja, je v Doliču potekalo regijsko tekmovanje v streljanju s serijsko zračno puško. Najmlajši kisovški strelci so bili odlični, prav tako pa tudi strelci Rudnika Hrastnik.

Med mlajšimi kisovškimi deklicami je zmagala Julija Zibelnik s doseženimi 169 krogi. Mlajši dečki so osvojili vsa tri mesta na zmagovalnih stopničkah. Zmago je slavil Žan Celestina s 176 krogi, drugo mesto je zasedel Blaž Jerman (172) in tretje mesto Žiga Baš (168) krogov. Omenjeni tekmovalci so suvereno slavili tudi v ekipni konkurenci in postali regijski prvaki med mlajšimi dečki. V kategoriji starejši dečki je drugo mesto zasedel Gal Bolte s doseženimi 171 krogi.

Med mlajšimi hrastniškimi strelci se je zopet najbolj izkazal Luka Flis, ki je v kategoriji dečkov s 177 krogi dosegel drugo mesto, z enakim rezultatom, enakimi odstreljenimi serijami in enakim doseženim številom ustreljenih desetk, kot prvouvrščeni, vendar slabšim zadnjim strelom. Takoj za njim je tekmo na tretjem mestu končal Tian Hodžić s 174 krogi. Poleg njiju je normo za državno prvenstvo dosegel tudi Jan Pajnkihar v kategoriji mlajših dečkov. Luka in Tian sta zastopala tudi ekipo dečkov, ki je osvojila pokal za drugo mesto. Tekmovanja se je udeležila še Loti Sovre, ki je v kategoriji starejših deklic osvojila peto mesto.

Savus

Foto: SD Kisovec in Rudnik Hrastnik