Zasavski VDC-jevci radi sodelujemo na dogodkih v lokalnem okolju. Na prireditvi Funšterc smo letos poleg predstavitve recikliranih izdelkov znamke Prešito reciklirali tudi recept za funšterc in ga obogatili z dodatki.

Reciklirani recept iz fand´lca P´rfriganih f`rč`fel

Nastal je Funštris, popolna postmoderna mešanica tradicije in zdajšnjega ter navdušil. Dosegli smo 1. mesto po izboru obiskovalcev in 3. mesto po izboru komisije.

In da je bila zgodba popolna, smo poželi mnogo pohval tudi za opravo. Naš recikliran firtuh iz odpadnega jeansa je prikupen in uporaben. Jeans razrežemo, ponovno sestavimo in ga prešijemo s pisanimi trakovi in gumbi.

Kuhanje, pečenje, lahko pa tudi striženje ali kakšna druga dela, z njim postane še večji užitek, še posebno, če imamo dober recept.

Mi vam lahko zaupamo svojega – recikliranega. Nekoliko smo ga zavili v zasavski sleng, a smo prepričani, da ga boste razumeli.

Firtuhi pa vas čakajo v naših trgovinah. Lahko jih naredimo tudi po vaših željah. www.vdc-zagorje.si; 03 56 69 790. Še vedno smo veseli jeansa, ki ga ne potrebujete več. Z veseljem ga bomo uporabili v izdelkih znamke Prešito.

Zgodba izpod hrastov

Nekoč, nekje med hrasti, si je direktor podjetja Šporhet, Funšterc Fand`lc, zaželel team buildinga.

Sklical je svoja majstra Olje in Jajca ter kadrovnico Moko. Nihče ni bil pretirano navdušen, saj jim je bil všeč njihov način dela in niso preveč marali za mešanje s sodelavci.

Zato so bili prijetno presenečeni, ko so na večer med privlačnimi hostesami srečali postavne suhe Slive in valovito popečeno Slanino z uprave. Niso mogli skriti navdušenja nad koreografijo čebulnih Obročkov in Dolgolasega Pora z druge smene. In nenazadnje so se do solz nakrohotali ostremu sarkazmu stand up komika Čilija Trbovčka.

Trojica majstrov si je prikimala, da kljub tradiciji, ki so jo zagovarjali, na moč paše kaj novega. Plesišče po polnoči je tako postalo prava anduht. Mešanico trojice s prišleki je bilo, pod taktirko vročega Fand`lca, veselje okušati. Vsi so postali en žmoht, hkrati pa so še vedno ostali vsak svoj majster.

Funštris je takrat postal eden najbolj priljubljenih team buildingov v Zasavju.

Slovar zasavskih pojmov:

šporhet – štedilnik

fand`lc – ponev

lušt – užitek, želja

trbovčk – humorna slabšalnica za prebivalca Trbovelj

anduht – slavje

žmoht – okus

 

PR objava