Organizatorji prireditve Punce v jami letos na žalost zaradi korone niso mogli izpeljati teka in hoje po jami po žensko 8. marca. Ga pa nameravajo izpeljati 14. maja 2022. Prijave so že odprte.

»Upali smo, da bomo dan žena vsaj letos lahko praznovali skupaj. Žal je bilo sproščanje ukrepov zaradi korona virusa prepozno za normalno organizacijo prireditve,« sporočajo organizatorji. In dodajajo: »Ampak ne damo se. Tek in hoja žensk po rudniških rovih bo! Perkmandeljc je dal dovoljenje in priprave so stekle. 😊« Več o prireditvi na tej povezavi.

Punce bodo letos tekle in hodile v rudniški jami med Trbovljami in Hrastnikom 14. maja 2022. Čeprav bodo merili čas in proglasili najhitrejše, namen rekreativne prireditve ni samo tekmovalni. Udeleženke lahko jamo tudi samo prehodijo in se družijo med sabo v drugačnem, nekoliko adrenalinskem okolju.

Po preizkušnji v jami jih čaka druženje, cvetje za vsako udeleženko, razglasitev zmagovalk po kategorijah, jamski škrat Perkmandeljc in veliko zasavskega humorja. Izžrebali bodo tudi nagrade (takorekoč rudarski srečolov), v nagradnem žrebanju bodo sodelovale vse, ki se bodo prikazale na cilju. Morda pa se najde še kaj zanimivega 😉

Prijave za prireditev so odprte na tej povezavi.

Savus

Foto: arhiv Savus