Na OŠ Tončke Čeč se vsako leto potrudijo, da je za tiste, ki prvikrat prestopijo šolski prag prav poseben dan. Letos je v šolo »skočilo« 37 prvošolcev.

Ta poseben dan se je začel na igrišču šole, kjer je prvošolčke in njihove starše sprejel učiteljski pevski zbor Tonika. Po uvodu je ravnateljica Katarina Pajer Povh z zabavnim in prijetnim sprejemom popeljala učence do njihovih novih učiteljic. Učiteljice Alja, Barbara, Ines in Monika so nasmejane, radovedne in prestrašene učence peljale do šolskega vhoda, kjer je sledil tradicionalni skok v šolo.

»Hop – hop – je že rutka okoli mojega vratu! Pa mi je uspelo! Postal sem čisto pravi prvošolec. Kaj pa zdaj?« Naša četica koraka in v svojo prvo osnovnošolsko učilnico zakoraka. Tam smo čevlje pustili in se na predstavo k Črtku v mesto napotili.

Po zabavni predstavi smo se vrnili v svoje učilnice, se spoznali, igrali in raziskovali. Med raziskovanjem smo postali lačni, zato smo odšli do jedilnice pogledat, če nas čaka kakšno sladko presenečenje. Juhu, sladka nabodala in sladoled so že tu!

Čas hiti, čas beži – in prvi šolski dan h koncu leti. Z novimi nahrbtniki in baloni v rokah smo naredili še skupinsko fotografijo, nato pa smo se polni vtisov poslovili.

V ponedeljek jih je obiskal tudi župan Trbovelj Zoran Poznič in podžupanja Vesna Jesih. Vse prvošolce je Občina obdarila z inovativnim Računalom do 20, ki jim bo olajšalo učenje matematike. Računalo je učni pripomoček S.O.S. šole.

Zapisale učiteljice prvošolcev Ines Dolenc, Monika Jager, Alja Gašperut, Barbara Medvešek

Foto: OŠ Tončke Čeč