Na Srednji šoli Zagorje so v sredo, 7. julija, dijaki zaključnih letnikov še zadnjič prestopili šolski prag in prišli po zaslužena spričevala. Letos se prvič ponašajo z dvema diamantnima maturantkama in eno zlato.

Vse možne točke na poklicni maturi sta dosegli Lucija Klemen in Lana Stariha in si tako prislužili naziv diamantna maturantka. Eno točko manj pa je dosegla Paris Kočevar, ki je tako postala zlata maturantka. Vse tri so maturirale iz programa zdravstvena nega.

»Današnji dan je za vas pomemben dan, dan, ki ste ga pričakovali z veseljem, pa tudi z malce strahu, bojazni in nestrpnosti. Vendar pa je to le en dan v nizu dni vašega odraščanja, vaše mladosti. Zazrti ste v prihodnost … Pravijo, da je najpomembnejši trenutek sedanjosti, kajti v preteklost se ne moremo vrniti, prihodnost pa je oddaljena le za trenutek sedanjosti in se je prav tako ne moremo dotakniti. Vendar je današnji dan najpomembnejši, če želimo vplivati na jutri,« je še zadnjič nagovorila generacijo maturantov ravnateljica Aljaša Urbanija, ki je junija zaključila svoj mandat. Dodala je še: »Drage maturantke, dragi maturantje, v življenju skušajte krmariti z odprtimi jadri razuma in hkrati dovoliti vetru srca, da usmerja vašo barko.«

Podelitev je zaključila aktualna ravnateljica Maruša Kolar, ki je dijakom povedala, da imajo pravzaprav veliko srečo, saj sta jim ob uspehu čestitali kar dve ravnateljici, kar se sicer zgodi sila redko. Prav tako je vsem dijakom zaželela lepe in nepozabne počitnice.

Savus

Foto: SŠ Zagorje