četrtek, 18 julija, 2024

Iz te kategorije

Prebojna inovacija iz Gabrskega

Zasavska gospodarska zbornica je naziv prebojna inovacije Zasavja podelila Društvu Calvodas iz Gabrskega za inovacijo liofilizirano sadje in zelenjava iz energetskega nasada v kapsuli.

Društvo Calvodas je zdravilne rastline iz energijskega nasada, ki rastejo na točkah, kjer je izmerjenih preko 2 milijona enot po Bovisu, uspelo spraviti v kapsule, ki jih lahko uživa vsak. Tudi takšen, ki ne je sadja in zelenjave ali takšni, ki okusa aronije ne marajo, pa takšni, ki jim ne diši, da bi denimo jedli česen. Rastline iz energijskega nasada Sončna posest smo s posebnim postopkom liofilizirali, zmleli in pripravili v kapsule – kjer ni okusa, ki so dovolj majhne za uživanje in jih lahko vzamete povsod, saj lonček sodi v vsako torbico ali poličko. In vse, kar energijski nasad preko zemlje, preko naravnih virov nudi, smo s posebnimi postopki vnesli v kapsule, kjer ni dodanih konzervansov, niti barvil ali karkoli drugega.

Ob veseli novici, da se inovativne kapsule letošnjo jesen uvrščajo med najboljše slovenske prebojne inovacije, smo lep dan izkoristili še za predstavitev vseh aktivnostih, ki se v nasadu v Gabrskem odvijajo.

Novost letošnjega leta je pridobitev bioresonančnega aparata, s katerim diagnosticiramo različne težave, ki jih imajo ljudje. Sodelujemo z diagnostičnim centrom Nikola Tesla iz Beograda, ki nam nudi strokovno podporo. Slabo počutje, alergije, bolečine … to so težave, ki jih vsakodnevno rešujemo. Naš aparat je odlična podpora uradni medicini.

V Gabrskem vsako leto pridno obiramo sibirske borovnice in aronijo, iz katerih delamo matični sok in sirup. S sokom aronije tudi vsako leto nastopimo na sejmu Agra, kjer je naš sok že več let zlat, v sam vrh se uvrščamo tudi s sokom sibirske borovnice. Nasad je obenem poln šmarne hrušice, robid, malin, jagod, ribeza, šisandre, štajerske fige in zelenjave.

Naša zgodba temelji na tem, da želimo pomagati posamezniku. Naša inovacija je le del sestavljanke, s katero s svojim znanjem, produkti in povezavami dajemo naprej to, kar lahko. Tudi zato je naša inovacija prebojna – ker njeno bistvo ni finančni učinek, temveč vsebinski. In na ta način bomo delali tudi v prihodnje. Naša proizvodnja je butična, vendar lahko zagotovimo: »Kdor bo resnično potreboval pomoč, bomo zanj vedno našli to, kar rabi.«

Katarina Omahen

Foto: Društvo Calvodas


 

Isti avtor