Na Regionalnem centru NVO so danes objavili javni natečaj Prostovoljec zasavske regije 2020 za izbor najzaslužnejših prostovoljk, prostovoljcev in prostovoljskih organizacij iz zasavske regije. Novost pa je izbor najuspešnejših prostovoljskih projektov, programov ali akcij, ki so potekali oziroma še potekajo v zasavski regiji. Do 8. decembra letos lahko predlagate kandidate, organizacije in projekte za pridobitev nazivov v okviru javnega natečaja Prostovoljec zasavske regije 2020.

»Namen javnega natečaja je prepoznati, izpostaviti in podpreti prostovoljske aktivnosti ter razširjati solidarnostne vrednote v zasavski regiji. V okviru letošnjega natečaja Prostovoljec zasavske regije 2020 bodo podelili štiri nazive Prostovoljec zasavske regije 2020 posameznicam in posameznikom po posameznih občinah (Zagorje ob Savi, Litija, Hrastnik, Trbovlje), en naziv Prostovoljska organizacija zasavske regije 2020 najbolj zaslužni prostovoljski organizaciji iz zasavske regije in en naziv Prostovoljski projekt zasavske regije 2020 uspešnemu prostovoljskemu projektu/programu oziroma akciji iz regije.

V prvi fazi Javnega natečaja Prostovoljec zasavske regije poteka zbiranje predlogov za najzaslužnejše prostovoljce posameznike, prostovoljske organizacije in uspešne prostovoljske projekte. Ta faza že poteka in lepo vabljeni, da svoje predloge oddate tudi vi,« so zapisali v predstavitvi projekte na Regionalnem centru NVO.

Predloge lahko oddate do torka, 8.12.2020, z elektronskimi obrazci, ki jih najdete na spletni strani www.consulta.si (kliknite tukaj) ali jih pošljite po elektronski pošti na naslov info@consulta.si. Za navodila, kako oddati predlog po elektronski pošti, pišite na info@consulta.si ali pokličite na 059 927 619.

Po končanem zbiranju predlogov bo strokovna komisija (več o komisiji preberite v celotnem besedilu javnega natečaja na spletni strani consulta.si) pripravila ožji izbor kandidatov in jih uvrstila na javno glasovanje, ki bo potekalo med 18. decembra 2020 in 7. januarjem 2021. Za najzaslužnejše prostovoljke, prostovoljce, organizacije in uspešne prostovoljske projekte boste lahko glasovali s poslanim SMS sporočilom na številko 030 400 444. Kako in za koga boste lahko glasovali, boste izvedeli ob najavi javnega glasovanja na spletni strani www.consulta.si in v sodelujočih lokalnih in regionalnih medijih. V zadnji fazi natečaja, ki bo nastopila 14. januarja 2021, bodo javno objavili prejemnike in jim podelili nazive.

Več informacij na info@consulta.si in na 059 927 619.

Elektronski obrazci za oddajanje predlogov:

Z obrazcem na tej povezavi predlagate posameznice in posameznike za naziv Prostovoljec zasavske regije 2020;

Z obrazcem na tej povezavi predlagate organizacijo za naziv Prostovoljska organizacija zasavske regije 2020 

Z obrazcem na tej povezavi predlagate prostovoljski projekt za naziv Prostovoljski projekt zasavske regije 2020.

Če želite posredovati predlog po elektronski pošti, nam pišite na info@consutla.si ali nas pokličite na 059 927 619 in poslali vam bomo navodila. Vabljeni, k oddaji predlogov!

Celoteno besedilo javnega natečaja prostovoljec zasavske regije 2020

PR objava

Foto: NVO