sreda, 24 aprila, 2024

Iz te kategorije

Prostovoljci zasavske regije 2023

Ob svetovnem dnevu nevladnih organizacij je Regionalni center nevladnih organizacij tokrat 27. februarja v Kisovcu podelili nazive prostovoljec zasavske regije 2023 ter se tako poklonili prispevku nevladnih organizacij in njihovim številnim prostovoljcem za neizmerno energijo, ki jo vnašajo v skupnost in prispevajo k bolj zdravi, sočutni in povezani družbi.

Letos so podelili štiri nazive prostovoljec zasavske regije 2023 prostovoljkam in prostovoljcem po posameznih občinah, naziv prostovoljska organizacija zasavske regije 2023 in naziv prostovoljski projekt zasavske regije 2023 za celotno regijo.

Naziv prostovoljec zasavske regije 2023 za občino Hrastnik je prejel Dragan Caranović, za občino Trbovlje Karmen Pusovnik, za občino Zagorje ob Savi Marija Golčnik, za občino Litija pa Sabina Avsec. Naziv prostovoljska organizacija zasavske regije 2023 je prejelo Društvo diabetikov Trbovlje, naziv prostovoljski projekt zasavske regije 2023 je prejel Maksimal festival.

Prostovoljcem in nevladnim organizacijam so podporo s svojo udeležbo na dogodku izkazali poslanec v državnem zboru Teodor Uranič, župan Občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan, podžupanja Občine Trbovlje Vesna Jesih ter direktor občinske uprave Občine Zagorje ob Savi Borivoj Grden.

Goste na dogodku je nagovoril župan Občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan in član strokovne komisije natečaja Klas Preželj iz Slovenske filantropije, ki sta med drugim izpostavila ključni prispevek prostovoljcev, ki so se v času poplav, ki so prizadele Slovenijo v letu 2023, brez oklevanja odzvali in nesebično pomagali prizadetim.

V imenu organizatorja je Klara Kržišnik iz Regionalnega centra NVO poudarila, da so nevladne organizacije vse pogosteje glas tistih, ki bi bili sicer preslišani. Zato si želijo, da bi vsakokratna politika znala prepoznati ključno vlogo nevladnih organizacij in njihov potencial pri bolj zdravi in povezani skupnosti, ki se zavzema za dobrobit vseh nas.

Da je bila prireditev, kot pravijo udeleženci dogodka, res odlična, so zaslužne zasavske nevladne organizacije Društvo Marionetno gledališče Jurček, Mešani pevski zbor Prosavus, Kulturno društvo Big band Zagorje in Irena Režek iz KUD Jevnica, ki so dogodek pospremile z vrhunskimi nastopi.

Dogodek je povezovala Lucija Cestnik, ki je prireditev zaključila s citiranjem francoskega zdravnika Alberta Schweitzerja, ki je dejal: “Ne vem, kakšna bo vaša usoda, a nekaj vem; samo tisti, ki iščejo in spoznajo, kako pomagati drugim, bodo srečni.”

Savus

Foto: Regionalni center NVO


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor