Občina Trbovlje je na predvečer občinskega praznika v gledališki dvorani Delavskega doma Trbovlje pripravila osrednjo slovesnost ob občinskem prazniku. Slovesnost je potekala skladno s priporočili NIJZ v ožjem krogu povabljenih, v živo pa so jo prenašali preko spleta.

Županja občine Trbovlje Jasna Gabrič je na slovesnosti v družbi podžupanje Maje Krajnik podelila najvišje občinsko priznanje Prvojunijsko nagrado, ki ga je letos dobila Srednja tehniška in poklicna šola Trbovlje. Nagrado je v imenu šole prevzela ravnateljica Marjetka Bizjak. Županja je podelila tudi posebno priznanje županje, ki ga prejela Majda Škrinar Majdič. Županja in predsednica Hortikulturnega društva Trbovlje Albina Ocepek sta podelili še Zlato sončnico za najbolj urejeno krajevno skupnost. Priznanje je prejela KS Klek, v imenu KS pa jo je prejel predsednik KS Klek Bogdan Jager.

Na začetku prireditve so v krajšem filmu predstavili pridobitve in dogodke v občini od junija 2020 do junija 2021: Trajbi, dvigalo v »beli hiši«, sprejem odličnjakov, urejena parkirišča pred Rdečim križem, prenovljena sončna ura v parki, prvi šolski dan, nova igralnica v Vrtcu, obnovljeno igrišče pri OŠ Tončke Čeč, fontana na Sallauminesu, Arso postaja v Mestnem parku, očiščen kip Orjune, prenovljen Center za zaščito in reševanje, praznične Trbovlje, prostovoljci zasavske regije, cestni odsek Dobovec –  Kum, urejen Jugov graben, cestni odsek Vrhe, prvomajska budnica, urejen odsek pokopališče – Brin in Pilon center.

Voditeljica večera Lucija Cestnik je opozorila na zgodovino Trbovelj, bogato izročilo Trboveljskih slavčkov, 45 letnico trboveljskega dimnika, nov kip Rudarja – Prometeja in na zanimiv vrtljiv oder v Delavskem domuj Trbovlje. Županja Jasna Gabrič je v nagovoru med drugim povedala, da je veliko stvari odvisno od nas samih in vzpodbudila občane k oblikovanju dobrih zgodb, ki jih je tudi v Trbovljah veliko.

Kulturni program so oblikovali trobilni kvintet Delavske godbe Trbovlje, Mešani pevski zbor Prosavus pod vodstvom Aljaža Bastiča (zapeli so tudi kultno Pesem rudarskih otrok Trboveljski slavčkov) in pevka Ditka z v glasbo prevedenimi verzi Toneta Pavčka in Ferija Lainščka.

MP

Foto: Občina Trbovlje

Prejšnji članekKomunalci so odpravili okvaro
Naslednji članekPonedeljek je bil močno začinjen