ponedeljek, 15 julija, 2024

Iz te kategorije

Proslava KS Dol

V kulturnem domu na Dolu pri Hrastniku so v torek, 27. junija, pripravili proslavo ob prazniku KS Dol, ki ga praznujejo 28. junija v spomin na ustanovitev Osvobodilne fronte v tem kraju.

Na proslavi je zbrane pozdravil predsednik KS Dol pri Hrastniku Tadej Logar, ki je med drugim dejal: »Želimo si, da se po vseh letih obljub uredi strogi center Dola ter prometna glavna cesta čez Dol, ki marsikateremu krajanu povzroča nemalo težav. S tem bodo Dolani zopet dobili bolj urejen  kraj, ki bo še lepši in prijetnejši za bivanje.« Zbrane je pozdravil tudi župan občine Hrastnik Marko Funkl.

Letošnja dobitnika priznanj KS sta Drago Selič in Alojz Jeraj.

Drago Selič je prejel priznanje na predlog Društva upokojencev Dol za prizadevno delo v društvu. Selič izhaja iz Sevc v občini Laško. Leta 16978 se je preselil na Dol pri Hrastniku in od takrat živi v naselju Laz. Po izobrazbi je gradbeni tehnik, od leta 2011 upokojenec. V DU Dol se je včlanil leta 2012, od leta 2013 je član UO, od leta 2022 pa član NO. Od leta 2014 do 2020 je vodil pohodno planinsko skupino DU Dol pri Hrastniku. Sodeluje pri organizaciji izletov v društvu, organizira varovanje učencev v septembru. Aktivno deluje še v Gasilskem društvu Hrastnik, Planinskem društvu Dol pri Hrastniku, v Sadjarskem društvu Hrastnik,  včlanjen je tudi v Združenje borcev za vrednote NOB Hrastnik-Dol, ZŠAM Hrastnik, Ribiško družino Hrastnik in Strelsko društvo Rudnik Hrastnik.

Alojz Jeraj pa je prejel priznanje na pobudo Planinskega društva Dol pri Hrastnik za prizadevno delo v društvu. Alojz Jeraj je bil rojen v Domžalah, po izobrazbi je strojni tehnik, zdaj je upokojenec, stanuje na Partizanski cesti na Dolu. Že v Domžalah se je včlanil v planinsko društvo, leta 1973 se je po preselitvi v Hrastnik  včlanil v hrastniškega. Po preselitvi na Dol se je včlanil v PD Dol. Nekaj let je deloval tudi pri taborniškem društvu. Jeraj se je udeleževal in pomagal pri vodenju planinskih tur. Je član UO društva in gospodarskega odseka. Rad pomaga pri urejanju planinskega doma in okolice v Gorah, kot vodovodar skrbi za vodovod in ogrevanje. Redno pomaga tudi markacistom. Je med ustanovitelji sekcije starejših planincev pri društvu, pomaga pri načrtovanju in vodenju izletov. Bogato planinsko znanje rad prenaša na mlajše rodove planincev.

Prireditev je povezovala Tjaša Šketako Razpotnik, v kulturnem programu pa so se predstavile plesalke Kulturnega društva plesna skupina zasavski country in harmonikar Antonio Jukič. Po prireditvi so si obiskovalci z zanimanjem ogledali še razstavo pletiljske sekcije Mrežice DU Dol pri Hrastniku in se zadržali na pogostitvi. Pripravile so jo članice Društva kmečkih žena in deklet Hrastnik, prostovoljke in članice Mrežic.

Savus

Foto: Branko Klančar


 

Isti avtor