sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Novi poligon vožnje tudi uradno odprt

Včeraj, 27. junija, so v uporabo predali prvi poligon za trenažo vožnje v Zasavju. Zbrane so nagovorili župan Občine Trbovlje Zoran Poznič, predsednik AMD Trbovlje Bojan Frece in predstavnik AMZS Jure Kostanjšek. Dogodka so se udeležili tudi predstavniki Agencije za promet ter predstavniki Izpitnega centra Celje.

Na območju celotnega Zasavja do danes ni bilo primerne površine oziroma poligona za trening vožnje in drugih podobnih aktivnosti. Agencija za promet je pred petimi leti izdala predlog, da morajo imeti vsi izpitni centri poligon v dolžini najmanj 100 metrov, kjer kandidati lahko opravljajo izpite. Kljub temu, da so v Trbovljah poligon, ki je sicer ustrezal večini normativom, že imeli, pa žal ni ustrezal novi niansi, saj ni bil dolg več kot 50 metrov. V kolikor primernega poligona ne bi zagotovili, bi morali zasavski bodoči vozniki izpite opravljali izven Zasavja, npr. v Celju, kjer takšen poligon imajo. Da bi se temu izognili, je AMD Trbovlje pristopil k ureditvi popolnoma novega poligona, ki ustreza vsem normativom.

Novo zgrajen poligon pa ne bo služil zgolj voznikom in motoristom, ampak bo kot večja zunanja urejena površina namenjen tudi športnim aktivnostim in prireditvam. Prav tako bo namenjen izobraževanju otrok za pridobivanje znanja za vožnjo s kolesom ter izobraževanju starejših občanov za obnovitev znanja iz cestno prometnih predpisov in spretnosti v prometu. Poligon bo namenjen tudi obnovitvenim delavnicam za motoriste, ki so ogrožena skupina v prometu.

Savus

Foto: Občina Trbovlje


 

Previous article
Next article

Isti avtor