sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Priznanja in nagrade DGMZ 2024

Društvo generala Maistra je na slovesnostih zasavskih osnovnih šol ob zaključku letošnjega šolskega leta podelilo priznanja in nagrade za 13. nagradni ustvarjalni natečaj za zasavske osnovnošolce.

Tudi letošnji natečaj je imel domoljubno vsebino, tokrat z naslovom Slovenski pušeljc. Učenci so lahko sodelovali na likovnem in/ali literarnem področju.

Leto 2024 je naša država s ponosom poimenovala tudi kot Maistrovo leto, v čast in spomin na velikega Slovenca, generala Rudolfa Maistra, zato je imel natečaj še večji pomen.

Odziv otrok in pedagoških delavcev je bil odličen; ob podpori prizadevnih mentoric in mentorja je sodelovalo 165 učenk in učencev petih zasavskih osnovnih šol in dveh podružnic s 158 izdelki (148 likovnimi in 10 literarnimi).

Društvo je podelilo priznanja in nagrade nagrajencem iz OŠ Ivana Cankarja Trbovlje, OŠ Tončke Čeč Trbovlje, OŠ narodnega heroja Rajka Hrastnik in podružnične šole na Dolu, OŠ Ivana Skvarče Zagorje, OŠ Ivana Kavčiča Izlake in podružnične šole Mlinše. Podeljeno je bilo 20 priznanj in nagrad  za najboljše  likovne in 4 za literarne izdelke.

Iskrene čestitke vsem nagrajencem in mentorjem ter vodstvu teh osnovnih šol, da podpirajo domoljubno ustvarjalno dejavnost mladih.

Radigoj Perger

Foto: arhiv DGMZ


 

Previous article
Next article

Isti avtor