sobota, 15 junija, 2024

Iz te kategorije

Prireditve ob trboveljskem občinskem prazniku

Prvi junij je za Trboveljčanke in Trboveljčane dan spomina in ponosa. Na ta dan obeležujemo in častimo dogodke iz leta 1924, ko je prišlo do spopada med Orjuno in trboveljskimi delavci.

Ta dogodek še danes utemeljuje našo skupnost in je razlog za ponos in zavest o pomenu upora. Prav je, da na temelju boja naših prednikov z dvignjeno glavo ustvarjamo boljšo prihodnost nam in našim potomcem. Že danes. Skupaj. Vljudno vabljeni na osrednjo slovesnost ob 100. obletnici boja delavstva z Orjuno in prazniku našega mesta, ki bo danes, 28. maja 2024, ob 19. uri v gledališki dvorani Delavskega doma Trbovlje.

V tem tednu pripravljamo tudi Anduht in Nohšiht, koncertna večera, ki bosta na Ulici 1. junija zaokrožila dogajanje ob občinskem prazniku. V petek, 31. maja, bomo od 20. ure naprej praznovali s skupinami Šank Rock, Flirrt, Razvaline ter Aktualovo Galamo in Petkovo pumpo.

V soboto, 1. junija, pripravljamo celodnevno dogajanje za vse generacije. Dopoldne bomo namenili otroškemu dogajanju, ki smo ga poimenovali Špil plc za otroke. Od 10. ure dalje bo na Ulici 1. junija z nami skupina Čuki, pripravljamo pa tudi pester otroški program in razstavo športnih avtomobilov. Društvo Magnet Trbovlje bo tudi letos organiziralo tekmo športnih avtomobilov na Katarino po sistemu primerjalne točnostne vožnje. Celodnevna prireditev Katarina 2024, ki se bo odvijala za Domom svobode, bo vključevala  razstavo starodobnih vozil, možnost ogleda atraktivnih tekmovalnih avtomobilov in promocijsko vožnjo po centru Trbovelj. Program in urnik prireditve objavljamo spodaj.

Program in urnik prireditve Katarina 2024:

7.30 – 9.30: prijava tekmovalcev in zajtrk

9.00: zapora ceste Trbovlje ­­­– Katarina

9.00 – 9.45: krožna vožnja po Trbovljah

10.00 – 11.30: trening vožnja

11.30 – 15.00: tekmovanje

15.00 – 17.00: razglasitev rezultatov, podelitev pokalov in druženje

17.00: odprtje ceste Trbovlje – Katarina

9.00 – 17.00:  razstava starodobnih vozil

Pozno popoldne bo v organizaciji Delavske godbe Trbovlje potekalo Srečanje zasavskih godb Tra ta ta zdaj igra naša muzika. V povorki od mestnega parka do Ulice 1. junija bodo sodelovali Delavska godba Trbovlje, Rudarska godba Hrastnik,  Pihalnik orkester Svea Zagorje in trboveljske mažorete. Pričetek povorke v mestnem parku bo ob 18.45, ob 19.15 pa sledi skupno igranje koračnic pred Delavskim domom Trbovlje.

Od 20. ure bodo na odru Nohšihta nastopili Ivan Zak, Miran Rudan inDESIGN in Deejaytime.

Zaradi izvedbe prireditev Anduht in Nohšiht bo od srede, 29. maja, od 12. ure do nedelje, 2. junija, do 16. ure veljala popolna zapora lokalne ceste Dežman – Ul. 1. junija in popolna zapora parkirišč v okolici Delavskega doma Trbovlje. Prav tako bo v soboto, 1. junija, od 9. do 17. ure popolnoma zaprta cesta Trbovlje – Katarina.

V teh dneh smo na naslove vseh gospodinjstev v Trbovljah naslovili brošuro z informacijami o izvedenih in načrtovanih projektih ter koledarjem prireditev, ki je dostopen tudi na spletni strani Občine Trbovlje (povezava: https://www.trbovlje.si/objava/936210). Prve prireditve nas čakajo že v tem tednu.

Vljudno vabljeni! Praznujmo skupaj.

PR objava


 

Isti avtor