sobota, 13 aprila, 2024

Iz te kategorije

Primož Legvart na Puncah v jami

Zavod Savus je moral prireditev Punce v jami prestaviti iz 9. marca na 30. marec. Na prireditvi bo tokrat po prihodu iz jame udeleženkam pripravil koncert zasavski rocker Primož Legvart.

Častna pokroviteljica prireditve je predsednica Zveze svobodnih sindikatov Slovenije Lidija Jerkič. S prireditvijo bomo počastili marčevske ženske praznike (dan žena in materinski dan) in omogočili adrenalinsko preizkušnjo vsem prijavljenim. Razumljivo, da je nekaj udeleženk odpovedalo udeležbo. So se pa prijavile nove. Prijave so še vedno odprte.


Zanimivosti na prireditvi

Pripravljamo veliko zanimivosti. Vsaka udeleženka bo prejela poleg startne številke z njenim imenom še darilno vrečko z zanimivimi in uporabnimi darili špirucu prireditve. Pred odhodom v jamo bosta za ogrevanje udeleženk poskrbela fitnes trenerja, dvojčka Žiga in Jure Laznik. V jami bodo za varen tek in hojo po rudniških rovih poskrbeli bivši rudarji in jamski reševalci.

Po prihodu iz jame bodo udeleženke prejele čestitke in rožice iz rok članov Društva copatarjev Dol pri Hrastniku, ki bodo izbrali tudi tri najbolj simpatične udeleženke. Punce se bodo pomerile še v tekmovanju met bata škornja rikverc v kuolmkišto, najboljše bodo prejele zaslužena priznanja. Za želodčke bodo poskrbeli člani Funšterc teama Čeče. Trikrat ugibajte, kaj se bo znašlo na krožniku.


Koncert Primoža Legvarta

Potem pa sledi še koncert rockerja, kitarista in pevca Primoža Legvarta. Legvart prihaja iz Trbovelj, njegove korenine pa so v Hrastniku. Zaposlen v slovenski vojski. Primož pravi, da rad hodi na koncerte po Evropi: »Poslušal sem 118 koncertov.« Ne preigrava le sklad drugih avtorjev, ampak jih piše tudi sam. Doslej jih je napisal dvanajst. V Hrastniku bo nastopil tretjič. In prav zanima nas, kako bo njegov vokal, podprt z akustično kitaro, všeč udeleženkam prireditve Punce v jami.


 

Priznanja, nagrade

Po koncertu pa sledi še podelitev priznanj in nagrad skupaj z nepogrešljivim Perkmandeljcem in ostalimi gosti. Organizatorji so se potrudili še za dodatne nagrade in zanimivosti, vrečke so že danes lepo napolnjene. Obeta se lušten koncert in dobra fešta, pa zanimivo ogrevanje pod vodstvom fitnes trenerjev.

Za vse, ki se bodo udeležile prireditve, bomo pripravili še posebno presenečenje, da se vsaj malo oddolžimo zaradi spremembe datuma prireditve.

Še enkrat: prijave smo ponovno odprli. Dobrodošle vse novinke, ki bi se še odločile za udeležbo na prireditvi.

https://puncevjami.si/tek-punce-v-jami/prijava/

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor