V občini Zagorje ob Savi v bližini Osnovne šole Ivana Kavčiča in Vrtca Kekec v naselju Izlake že beležijo za štiri odstotke nižjo hitrost.
V okviru prizadevanj za večjo prometnost občanov so v občinah Ajdovščina, Novo mesto, Velenje in Zagorje ob Savi na kritičnih prometnih lokacijah – ob šolah, vrtcih in šolskih poteh – postavili prikazovalnike smeri “Vi vozite” MHP50. Prikazovalniki so del vseslovenskega projekta Skupaj umirjamo promet, v katerem sodelujejo slovenske občine, Zavarovalnica Triglav in podjetje Sipronika.

Rezultati akcije so pokazali, da se je promet na mestih, kjer stojijo prikazovalniki, že umiril. Hitrost vožnje naj bi se v opazovanem sedemdnevnem obdobju v decembru 2016, ko so vozniki svojo hitrost lahko videli na zaslonu prikazovalnikov, v primerjavi s sedemdnevnim obdobjem v septembru 2016, ko prikazovalniki niso kazali hitrosti, v povprečju znižala za pet odstotkov.

Slovenske občine, podjetje Sipronika in Zavarovalnica Triglav so s prikazovalniki hitrosti »Vi vozite« MHP50 skupno opremili že 18 nevarnih cestnih lokacij.

ZT

Prejšnji članekMladinsko gledališče Svoboda Trbovlje
Naslednji članekTrboveljčani do brezplačne kurilne naprave