sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Prijave za zimski Jamatlon odprte

V soboto, 7. decembra bomo pripravili že 19. Jamatlon v Rudniku Trbovlje-Hrastnik. Organizatorji iz Zavoda Savus bodo spet pripravili prireditev, ki bo prav gotovo narisala nasmeh na lica udeležencev. Dve ekipi (Lučki prepihoci in Tršice) sta že na spisku prijavljenih.

Če še ne veste, Jamatlon je malo več kot pet km dolg oviratlon v rudniškem rovu med Trbovljami in Hrastnikom. Na poti jamatlonce čaka 14 ovir, ki so povezana z delom in življenjem rudarjev.

Jamatlon ohranja rudnik v Zasavju živ. Rudarska industrijska dediščina je veliko bogastvo Zasavja in to vedno znova spoznavajo tudi udeleženci te prireditve. »Šele sedaj vem, kako težko je bilo delo v rudniku,« marsikdo (predvsem mlajši) pove, ko pride iz jame.

Na prvo decembrsko soboto (7. december), tri dni po godu svete Barbare, zavetnice rudarjev, ko bo zunaj naletaval prvi sneg in se nam bodo noski barvali rdeče, takrat … takrat se ponovno odpravimo na lov na črno zlato in Perkmandeljca.

Zimski Jamatlon je idealen za vse, ki ne marajo mraza, saj je v rudniku prijetnih 15 stopinj, ravno prav za zabavno rekreativno pustolovščino.

Perkmandeljc je že nestrpen, zato je že odprl prijave. In še! Vroče poletne temperature so stopile prijavnine, tako da do konca avgusta velja poletna, akcijska cena, le 25 evrov na udeleženca. Dve ekipi sta že prijavljeni. Eno je izžrebal Perkmandeljc na poletnem Jamatlonu (Lučki prepihoci), druga je prenesla svojo prijavo iz poletnega Jamatlona na zimskega (Tršice).

Pa še nekaj. Med prvimi desetimi ekipami, ki se bodo prijavile do konca avgusta 2024 (ali prej), bo Perkmandeljc izžrebal eno ekipo, ki bo dobila že poravnano prijavnino vrnjeno. Če ne bo prijavljenih deset ekip, Perkmandeljc žrebanja ne bo opravil. Buuuuu …

Kaj vse se bo dogajalo, vam bomo sporočili jeseni, vsekakor pa bo proga v rudniku očiščena snega, ovire bodo pripravljene, namesto vodne prhe bo morda snežilo, namesto vodne ovire pa je možno pričakovati drsalnico. Na Jamatlonu je vse mogoče, tega so udeleženci tako ali tako navajeni. Mi se že veselimo zimskega druženja!!! Da o Perkmandeljcu sploh ne govorimo.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Isti avtor