V foto galeriji F 2.8 v Zagorju so v torek, 13. julija, odprli fotografsko razstavo Branka Klančarja z naslovom Preživeli.

Razstava je posvečena zgodbi s srečnim koncem o preživetju Bosanskega planinskega konja. Vrsta Bosanskega planinskega konja skoraj ni doživela sonca, saj ji je do pred kratkim grozilo popolno izumrtje. Konje so ali pokončali volkovi, ali pa ljudje. Tako se je v naravi ohranilo le majhno število prostoživečih konj. Vendar se njihovo število z močnim prizadevanjem članov društva vztrajno povečuje, tako da prihodnost vrste sedaj ni več v temi.

Branko Klančar je vseskozi dokumentiral zgodbo o preživetju Bosanskega planinskega konja in nastal je zanimiv, barvit in izjemno prepričljiv fotografski opus.

Razstava Branka Klančarja je peta po vrsti, ki se je zvrstila v foto galeriji F 2.8, in dopolnjuje trilogijo zasavskih avtorjev in avtorice. Razstavljala sta še dva avtorja od drugod. Hkrati je bila to prva otvoritev, na kateri je lahko bila prisotna publika. Zbralo se je kar lepo število ljudi. Razstava bo na ogled do 7.  septembra 2021.

ELŠ

Foto: Eva Liza Šobot