Predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar je danes v predsedniški palači na posebnem ceremonialu prevzela predsedniške posle od nekdanjega predsednika republike Boruta Pahorja.

Predsednik Borut Pahor je s partnerko Tanjo Pečar sprejel novo predsednico Natašo Pirc Musar s šopkom rož pred predsedniško palačo. Nova predsednica je pred predsedniško palačo prispela v spremstvu soproga Aleša Musarja. Zaigraja je policijska godba. Kot nova vrhovna poveljnica slovenskih obrambnih sil je Nataša Pirc Musar pregledala častno enoto Slovenske vojske in nato po rdeči preprogi stopila do predsedniške palače, kjer so jo poleg Pahorja pričakali tudi člani njene ožje ekipe.

Predaja poslov med nekdanjim predsednikom in novo predsednico republike je potekala po protokolarnih pravilih. Po prihodu v predsedniško palačo sta se stari predsednik in nova predsednica pogovorila na štiri oči. Pahor se je po primopredaji poslov od funkcije, ki jo je zasedal dva petletna mandata, poslovil pred predsedniško palačo z vojaškimi častmi.

Primopredajo predsedniških poslov si lahko ogledate na tej povezavi.

Savus

Foto: Daniel Novakovič/STA in Bor Slana/STA