sobota, 22 junija, 2024

Iz te kategorije

Petje je napolnilo trboveljske ulice

Naj zagorijo lučke in zapoje srce so članice in prostovoljke Turističnega društva Trbovlje poimenovale včerajšnji sprehod s pesmijo po mestu. S tem so proslavili prihajajoče praznike, se poslovili od starega leta in pozdravili novo. Sodelovali so učenci Osnovne šole Tončke Čeč Trbovlje, Mešani pevski zbor Javor in Moški pevski zbor Zarja.

Zbrali smo se na stopnišču v Parku kulture, kjer so zapeli učenci Osnovne šole Tončke Čeč. Najprej so nastopili prvošolci, nato pa še učenci četrtih in petih razredov. Spremljala jih je učiteljica Mojca Prelogar. Potem smo se sprehodili do Delavskega doma Trbovlje, kjer so vsi otroci dobili sladko presenečenje, odrasli pa smo nestrpno pričakovali nadaljevanje programa.

Na stopnišču pred DDT so se najprej predstavili Mešani pevski zbor Javor, ki delujejo pod okriljem Društva upokojencev Trbovlje. Vodil jih je dirigent Miha Hercog, na harmoniki pa jih je spremljal Franci Vrtačnik. Nazadnje je nastopil še Moški pevski zbor Zarja, ki jih vodi dirigentka Mihaela Bola.

Po nastopih so se obiskovalci in nastopajoči še podružili in pokramljali ob čaju in kuhančku ter sladkih in slanih dobrotah izpod pridnih rok predsednice TDT Joži Kukovič.

BS

Foto: TDT


 

Isti avtor