Vse tri tekme predzadnjega tedna rednega dela KRLZ so vplivale na končno razvrstitev na lestvici. Barbari so slavili proti Čričkom, Oskarji pa so si z zmago proti Zlatorogu zagotovili drugo mesto na lestvici. V boju proti Tiferjem so si zmago in boljše izhodišče na lestvici priborili Šajspoh Rangersi, ki ostajajo v igri za končno tretje mesto na lestvici.
Barbari/Vulkanizerstvo Šketako : Črički 61:43

Barbari/Vulkanizerstvo Šketako: Tušek 26, Majes 14, Golotič 10, Kumberger 6, Deželak 5 (1 x 3)

Črički: Kajtna 13, Božič 12 (4 x 3), Pavlin 8 (1 x 3), Đombić 4, Bečirović A. 3 (1 x 3), Medved 3 (1 x 3)

Po uvodni izmenjavi košev so si prednost priborili Vulkanizerji, a so Črički vseeno ostali blizu. V drugem polčasu so Barbari s pomočjo Tadeja Tuška vodstvo še povečali. Z dvema zaporednima trojkama je Jakob Božič Čričke za kratek čas približal izenačenju, vendar so Barbari uspeli tekmo pripeljati do mirnega zaključka. Barbari so si mesto v končnici v zadnjem tednu že zagotovili, Črički pa se bodo zanj morali še boriti.

Oskar Trbovlje : KK Zlatorog veterani 65:57

Oskar Trbovlje: Božjak 31 (5 x 3), Hutar 12 (1 x 3), Perko 9 (2 x 3), Cestnik 8, Tominšek 2, Guzej 2, Grešak 1

KK Zlatorog veterani: Blatnik Ž. 18 (1 x 3), Blagotinšek 14 (1 x 3), Cizej 14, Seme 8 (1 x 3), Blatnik Z. 3 (1×3)

Ekipi sta se nekajkrat izmenjali v vodstvu, polčas pa se je zaključil s točko prednosti za Laščane, za katero je s tremi zadetimi prostimi meti po zaključku igralnega časa poskrbel Tomaž Blagotinšek. V nadaljevanju so se Oskarji ob pomoči Blaža Božjaka (31 točk) rahlo oddaljili. Kljub rahlemu padcu na koncu tretje četrtine so Trboveljčani v zadnji četrtini zmagali in tako osvojili drugo mesto na lestvici. Veterani so svoje delo že opravili, a bodo o njihovem mestu na lestvici zadnji teden odločali Šajspoh rangersi.

Šajspoh Rangers : Tiferji 42:31

Šajspoh rangers: Fantinato 14 (3 x 3), Siljan 10 (2 x 3), Smiljić 8, Topolšek 5, Brkljačič 3 (1 x 3), Remškar 2

Tiferji: Teržan 11 (3 x 3), Skok 7 (1 x 3), Vrščaj 6, Kolšek 6 (2 x 3), Zdolšek Ž. 1

Manjšo prednost so si v drugem polčasu priigrali Šajspoh Rangers, ko sta se razigrala Aljaž Fantinato in Božidar Smiljić. Šajspoh Rangersi so se ob koncu tekme zbrali in tekmo zaključili z enajstimi točkami prednosti. Obe ekipi imata končnico že zagotovljeno, a se bodo igralci v zadnjem tednu borili še za čimboljšo uvrstitev na lestvici.

ZT

Prejšnji članekNa Kumu osebno z Markom Planincem
Naslednji članekPremalo za zmago