Če boste v naslednjih tednih ali mesecih v Trbovljah opazili večje skupine izletnikov s fotoaparati, se nikar ne čudite. Turistično društvo Trbovlje je v soboto, 13. avgusta, s svojo prisotnostjo na Lovrenčevem sejmu v Podčetrtku presenetilo obiskovalce tako s promocijo trboveljskih turističnih točk, kot tudi z odrsko predstavitvijo.

Pridružil se jim je jamski škrat Perkmandeljc, ki je skozi zabaven skeč predstavil svojo navihanost in značilno trboveljsko govorico. »Obiskovalci stojnice so bili navdušeni nad pestrostjo trboveljske turistične ponudbe, posebno pozornost so pritegnili spominek Prometejevo srce (Koulmi – Marjeta Hribar), lesene kuhalnice s tremi simboli Trbovelj (Rebrebu – Regina Brečko Bukovec) in nakit iz polimerne mase Moitza (Mojca Cerovšek),« so zapisali v TD Trbovlje.

Za degustacijo so tokrat s seboj prinesle matični sok iz sibirske borovnice s Sončne posesti Calvados ter svoje tradicionalne »mandeljčke«. Stojnico je obiskal tudi župan občine Podčetrtek in podpredsednik Turistične zveze Slovenije Peter Misja. Pohvalil je njihov prispevek v reviji Lipov list o Rudarju Prometeju in jim zaželel prijetno počutje na sejmu.

Lovrenčevo je tradicionalna osrednja tržna sejemska prireditev v Podčetrtku. Vsako leto jo obišče več kot 3000 ljudi, katerim predstavijo lokalne znamenitosti na mini turističnem sejmu. Na sejmu veliko pozornosti posvečajo prikazu starih običajev in predstavitvam plesa in petja skupin različnih društev.

»Trbouske turistke« so navezale tudi nove stike z nekaterimi udeleženci sejma, s katerimi so si obljubili vzajemno udeležbo na dogodkih in izletih. V kolikor imate bralci portala Savus ambicije in želje sodelovati pri promociji turistične ponudbe Trbovelj, vas z veseljem sprejmejo v svoje vrste. Najdete jih na sedežu društva, na naslovu Ulica 1. Junija 4 in na njihovi Facebook strani, pišete pa jim lahko na naslov turisticnodrustvotrbovlje11@gmail.com.

Sicer pa več o prihajajočih dogodkih in aktivnostih izveste na njihovi Facebook strani in seveda na portalu Savus.

Savus

Foto: TD Trbovlje