sobota, 15 junija, 2024

Iz te kategorije

Predstavitev projektov v fotografskem objektivu

V preteklih letih so tudi v občini Trbovlje uresničili številne dobre projekte, podprte z evropskimi sredstvi, ki prispevajo k bolj kakovostnemu življenju ljudi v Sloveniji. V Službi Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko so pripravili nabor projektov, ki so jih ujeli v fotografski objektiv in na tak način želijo pokazati dobre zgodbe, ki jih skupaj pišemo z evropskimi sredstvi.

Te zgodbe so delno predstavljene na fotografski razstavi, ki bo gostovala po različnih slovenskih občinah, delno pa bodo predstavljene v sklopu drugih komunikacijskih aktivnosti Službe Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, kot so objave novic na spletni strani, družbenih omrežjih ipd. Na njihovo zaprosilo bodo posredovane tudi Evropski komisiji.

Za fotografiranje je bil izbran tudi projekt trboveljske OŠ Ivana Cankarja z naslovom Trajnostno naravnava ureditev zunanjosti šole z urbanimi vrtički in fotokativnim tlakovanjem.

Zaradi promocije projekta v okviru evropske kohezijske politike v Sloveniji je šolo obiskala fotografinja Polona Avanzo, ki je naredila fotografije, ki si jih lahko ogledate v fotogaleriji. Fotografinja je želela vključiti osebe, ki sodelujejo v projektu, so del njega, živijo z njim – in to so učenci OŠ Ivana Cankarja Trbovlje, ki bo v novi preobleki v letu 2021 praznovala 120 let delovanja v tej zgradbi.

Projekti, kot je ta, s svojimi dosežki nazorno pokažejo pomen evropskega sobivanja ter ustvarjanja boljše skupne evropske prihodnosti.

Več lahko preberete na: https://www.gov.si/novice/2020-11-16-evropska-sredstva-povezujejo-potujoca-fotografska-razstava-dobrih-zgodb-ki-povezujejo-slovenijo/

Mojca Lazar Doberlet

Foto: Polona Avanzo

Isti avtor