V Knjižnici Toneta Seliškarja v Trbovljah pravljice na facebooku, pogovori z robotko Evo, literarni večer s Tadejem Golobom in še čisto pravi Virus.

Knjižnica Toneta Seliškarja je odprta ob ponedeljkih in torkih od 12. do 19. ure, ob srečah, četrtkih in petkih pa od 8. do 14. ure. Zaenkrat omogočajo samo prevzem vnaprej naročenega gradiva. Torej brskanje po knjižnih policah ni mogoče. Od 9. januarja vračanje gradiva ni mogoče. Zamudnino od takrat ne zaračunavajo. Zaračunavajo jo samo za obdobje od 14. decembra 2020 do 9. januarja 2021. Enota Dom Svobode je do preklica zaprta.

Knjižnica pa še zdaleč ni mrtva, saj tudi preko spletnih omrežij pripravljajo različne dogodke. V sredo, 27. januarja, ob 19. uri bodo pripravili literarni večer s slovenskim pisateljem Tadejem Golobom. Z avtorjem se bo o njegovem najnovejšem romanu Virus ter o drugih prigodah kriminalista Tarasa Birse, o gora in življenju nasploh pogovarjala Simona Solina.

Vsako tretjo sredo v mesecu ob 17. uri na knjižničnem facebook profilu pripravljajo pravljično uro z robotko Evo. Eva je humanoidna robotka, doma v Trbovljah, ki se rada druži, pogovarja, šali, prebira pravljice. Zna več jezikov in se pogovarja tudi z Marsovci. Novo srečanje z Evo torej jutri, v sredo, 20. januarja, ob 17. uri.

Vsako prvo sredo v mesecu pa pripravljajo knjižničarji na njihovem facebook profilu pravljične minute. Otrokom prebirajo pravljice iz bogatega slovenskega in tujega ljudskega izročila. Med drugi pa otroci spoznavajo tudi prigode knjižničnega škrata Bukmandeljca,  ki jih je zapisala Manca Hribar, ali pa prisluhnejo zgodbam iz knjige Zvezdne pravljice Matica Slapšaka.

Savus

Foto: arhiv Savus