četrtek, 18 julija, 2024

Iz te kategorije

Pozdrav poletju v Šmarjeških toplicah

Leto je naokrog in udeleženci v programu Starejši za starejše DU Hrastnik smo se zopet potrudili in si zaslužili pet krasnih brezskrbnih dni v osrčju zelenja, vode in prijetnega okolja Šmarjeških toplic.

Dež, ki je neprenehoma padal pred našim odhodom, je poskrbel, da smo bili deležni še lepših barv, vonja in žvrgolenja raznovrstnih ptic, ki so kar zaščitni znak toplic.

V nedeljo pozno dopoldan smo se, kot vedno, pravočasno zbrali na dogovorjenem mestu, se posedli v avtobus in odpeljali dogodivščinam in razvajanju naproti. Pot je vedno prijetna, letos pa smo bili v Mokronogu deležni še krajšega ogleda mednarodno priznane kolesarske dirke.

Ob prihodu na cilj so nas pričakali prijazni gostitelji z našo že posvojeno Sanjo, ki nas je pozdravila, pripravila pijačo dobrodošlice in predstavila program za vse dni našega bivanja. Vsega lepega in dobrega je bilo toliko, da smo z veseljem sprejeli vse povedano tudi v pisni obliki. Potem pa kosilo in še pred prijavo je bila naša prtljaga že v sobah.

Popoldan so nas že vabili sprehodi po lepo urejenih poteh, posedanje ob kavici, sladoledu, cvičku in osvežujoča voda v zunanjem ali crkljanje v notranjih, bolj toplih bazenih, masažnih posteljah in šobah. Vam povem, čisti užitek. Nekako tako so se potem vrstili dnevi: bazeni s terapevtskimi vajami, aerobiko, masažami, sprehodi, zunanjo telovadbo, umirjanjem z gongi, dihalnimi vajami in uporabnimi predavanji. Ob večerih pa smo se družili ob karaokah, tomboli in glasbenih večerih, ki smo jih popestrili tudi z našim petjem in plesom in tudi prvo nagrado pri tomboli. Ja, saj je res, da nas včasih telo že izdaja – veselje do petja in plesa pa nikakor ne.

Vsem nam je bilo najlepše druženje, sklenjena prijateljstva, zaupanje, pogovori, dnevi, napolnjeni s smehom in dobro voljo. Zaradi teh občutkov smo bili vsi kar malo žalostni, da smo se zbudili v prvi poletni dan in s kovčki na kupu zaključevali naše prijetno sobivanje.

Ker pa se lepe stvari ne smejo kar tako končati, smo si že zabeležili datum 15. 6. 2025, ko se skupaj vrnemo v naše Šmarješke toplice.

Do takrat bodite zdravi in se nam po počitnicah v septembru zopet pridružite na naših četrtkovih srečanjih … pa ne pozabite, 2. novembra nadaljujemo z našim spoznavanjem Strunjana in dobrobiti morske vode.

Jerica Laznik

Foto: JL


 

Previous article
Next article

Isti avtor