Policisti so na območju Zasavja v tem tednu poleg rednih nalog obravnavali še precej drugih stvari. Ukvarjali so se s prometnimi nesrečami, kršitvami javnega reda in miru, poškodbami tujih stvari, tatvino gradbenega materiala in preiskovali vzroke požara.

PP Hrastnik

Hrastniški policisti so se ukvarjali s kršitvijo javnega reda in miru na javnem kraju, kršitelju so izdali plačilni nalog.

PP Trbovlje

Trboveljski policisti so obravnavali sum kršitev oziroma prekrška s področja varstva osebnih podatkov. O tem so obvestili pristojno inšpekcijsko službo.

Obravnavali so tudi kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari. Občanka je brcnila v vrata osebnega avtomobila in povzročila materialno škodo 500 evrov.

Spoprijeli so se z dvema kršitvama javnega reda in miru: v zasebnem prostoru in na javnem kraju, kršitelja sta bogatejša za plačilni nalog.

Policisti so pri kontroli cestnega prometa ustavili voznika osebnega avtomobila, pri katerem je bila s preizkusom alkoholiziranosti ugotovljena prisotnost alkohola. Omenjeni se ni strinjal z rezultatom, zaradi česar je bil odrejen strokovni pregled, na podlagi rezultatov bodo nadaljevali s prekrškovnim postopkom. Vozniku so začasno odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo.

Obravnavali so še prometno nesrečo z udeležbo kolesarja. Peška je stopila na vozišče v trenutku, ko se je mimo pripeljal kolesar. Zaradi izogibanja trčenju in močnega zaviranja je kolesar padel po vozišču in se lažje telesno poškodoval. Kršiteljico čaka prekrškovni postopek.

PP Zagorje ob Savi

Zagorski policisti so obravnavali kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari. Neznanec se je lotil laka na osebnem vozilu na območju Zagorja ob Savi. Policisti bodo z dopisom obvestili pristojno tožilstvo.

Obravnavali so prometno nesrečo s pobegom na parkirišču v Zagorju.

Preiskovali so tudi kaznivo dejanje tatvine gradbenih elementov z delovišča v Zagorju. Podjetje je oškodovano za več tisoč evrov.

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo in samoudeležbo v Zagorju. Policisti so izdali obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

V Zagorju so našli nepravilno parkirano vozilo, izdali so obvestilo o prekršku zaradi kršitve 65. člena zakona o varnosti cestnega prometa.

Obravnavali pa so še prometno nesrečo z udeležbo divjadi na območju Izlak. Policisti so izdali obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

PP Litija

Litijski policisti so imeli precej dela s prometno nesrečo v kateri je umrl 23-letni voznik, o čemer so javnost že obvestili.

V Litiji je izbruhnil požar v enem izmed stanovanj. Nastalo je za nekaj tisoč evrov škode, v požaru pa ni bil nihče poškodovan. Po prvih ugotovitvah je do požara prišlo zaradi napake na pralnem stroju. Policisti vzroke požara še preiskujejo.

Na cesti med Litijo in Zagorjem je v sredo okoli 7. ure prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročil voznik osebnega vozila. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo je zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v tovorno vozilo. V nesreči se je povzročitelj lažje poškodoval. Policisti bodo zoper njega uvedli prekrškovni postopek.

Policisti so obravnavali še dve prometni nesreči z udeležbo divjadi. Policisti so v obeh primerih izdali obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

Obravnavali so še sum kaznivega dejanja tatvine vozila, kjer naj bi do sedaj neznani storilec odtujil BMW 318, karavan, 2.0 dizel, srebrne barve, ljubljanskega registrskega območja. Policisti še zbirajo obvestila.

Savus

Fotografija je simbolična