Zasavski gasilci so včeraj in danes posredovali zaradi goriva, ki je iztekalo iz tovornjaka, električnega druga, ki je zagorel, in drugega, ki je padel na cesto, drevesa na telefonskih kablih, pomagali so osebi, ki je obstala v dvigalu in v prometni nesreči.

Iztekalo je gorivo

V petek, 30. septembra, ob 10.26 je na Logu v občini Hrastnik iz tovornega vozila iztekalo gorivo po cesti. Gasilci PGD Trbovlje in PGD Hrastnik so zavarovali kraj dogodka, preprečili nadaljnje iztekanje in z vpojnim sredstvom posuli cesto v dolžini okoli 300 metrov. Na kraju dogodka so bili tudi delavci CGP Kisovec in Komunala Hrastnik, ki so posuli še preostali del madeža na regionalni in lokalni cesti.

Zagorel električni drog

Ob 13.30 se je v naselju Žabjek v Trbovljah podrl in zagorel elektro drog. Dežurni delavec Elektra Ljubljana je odklopil elektriko. Gasilci PGD Trbovlje mesto so zavarovali kraj dogodka in pogasili požar.

Drog na cesti

V soboto, 1. oktobra, ob 14.46 je v naselju Laz, občina Hrastnik, na cestišče padel elektro drog in se zlomil. Gasilci PGD Hrastnik so na kraju preventivno pregledali okolico in počakali na dežurnega Elektro podjetja. Okvaro delavci Elektra odpravljajo. Brez elektrike je del Dola pri Hrastniku.

Obstala v dvigalu

Ob 14.49 so na Trgu revolucije v Trbovljah gasilci PGD Trbovlje mesto s tehničnim posegom rešili osebo iz pokvarjenega dvigala stanovanjskega bloka. Dvigalo so izklopili in obvestili dežurnega serviserja.

Drevo na telefonske kable

Ob 15.13 se je v naselju Sopota v občini Zagorje ob Savi na cestišče podrlo drevo in potrgalo telefonske kable. Gasilci PGD Podkum so drevo razžagali in odstranili s cestišča. Obveščen je bil dežurni podjetja Telekom.

Čelno trčenje

Ob 19.07 sta na Savinjski cesti v Trbovljah čelno trčili osebni vozili. Gasilci PGD Trbovlje – mesto so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in pomagali pri oskrbi poškodovane osebe.

Savus

Fotografija je simbolična


 

Prejšnji članekTradicija skozi digitalne oči
Naslednji članekDanes dogaja