Občino Zagorje ob Savi je v sredo ponoči prizadelo močno neurje. Zaradi velike količine padlega dežja so narasli nekateri potoki in prestopili struge. Najhuje je bilo na širšem območju naselja Polšina.

Žal je narasla voda vzela tudi življenje 40-letne domačinke iz zaselka Krače, ki so jo iskali vso noč, zjutraj pa so jo našli nedaleč od doma. Vso noč in včeraj dopoldne je bilo na terenu 112 gasilcev iz zagorskih gasilskih društev in gasilske zveze ter delavci komunale.

Župan Občine Zagorje ob Savi Matjaž Švagan je prizadeta območja obiskal že v sredo zvečer in tekom noči, včeraj dopoldne pa so si z njim prizadeta območja ogledali še strokovni sodelavci Občine in Civilne zaščite Zagorje. Na terenu so ugotovili, da je voda zalila okoli 20 stanovanjskih in drugih objektov, sprožili pa so se trije plazovi – nekoliko večji plaz je v Hrastniku pri Trojanah, na Izlakah pa dva manjša.

Po ogledu stanja se je štab Civilne zaščite Zagorje sešel na sestanku, kjer so se med drugim dogovorili, da bodo gasilci pri čiščenju nudili pomoč občanom, ki jih je neurje najhuje prizadelo, JP Komunala Zagorje pa bo zagotovilo kontejnerje in odvoz materiala.

Komunala Zagorje ob tem tudi obvešča uporabnike pitne vode na območjih krajevnih skupnosti Kisovec–Loke, Rudnik–Toplice in Jože Marn, da je zaradi skalitve vodnih virov potrebno vodo v prehranske namene prekuhavati vsaj 3 minute. Obvestilo velja do preklica.

Savus

Foto: arhiv Savus