ponedeljek, 15 julija, 2024

Iz te kategorije

Danes dogaja

Današnji petek bo bogat s prireditvami. V Trbovljah bo fešta. Jasno, na sporedu je prireditev Anduht & Nohšiht. Poglejte, kdo bo zabaval obiskovalce. V Loški cerkvi flavte in kitare. V Hrastniku bo pripravila recital flavtistka Urška Velikonja, na Bogenšperku pa si lahko ob vinu privoščite še Hauptmana. V Katapultu bo bolj resno. O lastništvu podjetij bo spregovoril dr. Jure Knez. Poleg redne petkove ponudbe bo to kar dovolj, kajne. Naredite si dan in naredite ga tudi drugim …

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si.


Petek, 9. junij 2023


Vreme

Danes bo sprva delno jasno, ponekod po nižinah bo kratkotrajna megla ali nizka oblačnost. Sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe in nevihte, ki bodo lahko tudi močnejše. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 27 °C.

Zvečer se bo vreme umirilo. Ponoči se bo razjasnilo, po nekaterih nižinah bo proti jutru nastala megla ali nizka oblačnost. Jutri zjutraj in dopoldne bo delno jasno, sredi dneva in popoldne pa spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 27 °C. Krajevne padavine se bodo zlasti v vzhodni polovici Slovenije nadaljevale tudi v noč na nedeljo. V nedeljo bo vreme podobno kot v soboto, v ponedeljek pa bo bolj sončno, krajevne padavine bodo manj verjetne.


Zapore cest

Na cesti Trojane-Izlake-Zagorje ob Savi in cesti Krtina-Moravče-Izlake je na Izlakah do 31. avgusta promet urejen ob gradbišču izmenično enosmerno zaradi rehabilitacije mostu čez Medijo.

Na cesti Trojane – Izlake – Zagorje je v Kisovcu promet do 21. novembra 2023 urejen izmenično enosmerno zaradi rekonstrukcije ceste.

Na cesti Litija – Zagorje je pri Zagorju urejen promet izmenično enosmerno zaradi sanacije brežin in izgradnje galerije Šklendrovec. Cesta bo popolnoma zaprta vsako soboto med uro 7.30 in 17.00 ure do 23. decembra 2023. Izvajalec del ima dovoljenje za delne zapore ceste do 13. decembra do 19. ure, za popolne kratkotrajne zapore med tednom pa med do 23. decembra 2023 (od 8.30 do 9. ure, od 9.20 do 9.50, od 10.10 do 10.40, od 11.00 do 11.30, od 11.50 do 12.20 in od 12.50 do 13.20). Obvoz za osebna vozila je urejen po državnih cestah na relaciji Spodnji Hotič-Vače-Izlake-Zagorje ob Savi in obratno. Obvoz za tovorna vozila je urejen po glavni cesti Litija-Šentjakob, štajerski avtocesti med Trojanami in Šentjakobom ter regionalni cesti Trojane-Zagorje ob Savi in obratno.

Na cesti Zagorje – Trbovlje – Hrastnik in na cesti Bevško-Trbovlje je na Vodenski cesti v Trbovljah do 30. junija 2023 urejen izmenično enosmerni promet zaradi ureditve kolesarskih površin.

Na cesti Trbovlje – Latkova vas je v Trbovljah do 15. avgusta promet urejen izmenično enosmerno zaradi gradnje kolesarske steze.

Na cesti Hrastnik – most čez Savo je promet do 18. septembra urejen izmenično enosmerno zaradi komunalne in prometne ureditve OIC Steklarna Hrastnik.

Na cesti Hrastnik – Šmarjeta je do 30. junija 2023 na odseku Dol pri Hrastniku – Marno pod Marnim urejen izmenično enosmerni promet, zapora je pomična, zaradi sanacije vozišča, dograditve pločnika in cestnega priključka.

Na lokalni cesti Tržnica -Tenis igrišče v občini Hrastnik do 30. junija velja popolna zapora zaradi gradnje ceste. Obvoz je za vsa vozila urejen po začasni obvozni cesti mimo tenis igrišč. Ta je dostopna z lokalne ceste Hrastnik–Blate–Kal in Tržnica–Tenis igrišče od priključka na Naselje Aleša Kaple 7c–7h.

Na lokalni cesti Rudnik-Studence-Cesta padlih borcev-Log v občini Hrastnik do 30. junija med 7. in 17. uro zaradi gradnje kanalizacije velja popolna zapora lokalne ceste.

Zaradi izvedbe prireditev Anduht in Nohšiht 2023 bo veljala popolna zapora ceste in parkirišč v okolici Ulice 1. junija. Popolna zapora Ulice 1. junija (od Dežmana do krožišča) bo veljala od srede, 7. junija, od 14. ure, do nedelje, 11. junija, do 12. ure. Zapora parkirišča za delavskim domom in dovoza ob godbenem domu bo veljala od petka, 9. junija, od 12. ure, do nedelje, 11. junija, do 12. ure.


Preskrba z vodo

Javno podjetje Komunala Zagorje obvešča uporabnike pitne vode na območjih krajevnih skupnosti Kisovec – Loke, Rudnik – Toplice, Jože Marn, da je zaradi skalitve vodnih virov potrebno vodo v prehranske namene prekuhavati vsaj tri minute. Obvestilo velja do preklica.


Električna energija

Danes in jutri ni napovedanih izklopov električne energije.


Prireditve

Katapult

Nagrajevanje in solastništvo zaposlenih

Dewesoftova izvirna poslovna filozofija črpa svojo moč iz visoke pripadnosti zaposlenih, ta pa je tesno povezana tudi z modelom solastništva. Hitrorastoči Dewesoft ima že preko 80 lastnikov, ki dnevno prispevajo k uspehu podjetja, saj jih motivira tudi dejstvo, da delajo za lastno podjetje. Zato ne preseneča, da dodana vrednost trboveljskega šampiona s 170.000€ na zaposlenega za več kot trikrat presega slovensko povprečje. Dr. Jure Knez na vprašanja, kakšna je skrivnost uspeha Dewesofta, ponavlja, da skrivnosti ni. Je le matematika z občutkom za človeka. Kaj to pomeni, ne samo za Dewesoft, temveč tudi za gospodarski in družbeni razvoj Slovenije, bo v svojem akrobatskem slogu pojasnil na dogodku Nagrajevanje in solastništvo zaposlenih danes ob 17. uri v prostorih Katapulta.


Občina Trbovlje

Občinski praznik

Danes bodo v okviru prireditev ob občinskem prazniku pripravili naslednji prireditvi

Anduht in Nohšiht 2023

Ulica 1. junija, petek in sobota, 8. in 10. junij, od 19. ure dalje

Večer družabnih iger

Organizator: ZMŠT, Zavod za mladino in šport Trbovlje, ob 19. uri

Delavnica: google drive

Organizator: Zasavska ljudska univerza, Zasavska ljudska univerza, Trg svobode 11a, Trbovlje, ob 8. uri

  1. koncert flavt in kitar »našemu mestu« v loški cerkvi

Organizator: Glasbena šola Trbovlje, cerkev sv. Nikolaja, Trbovlje, ob 18. uri.


Anduht & Nohšiht

Ulica 1. junija Trbovlje

V okviru praznika Občine Trbovlje bodo tudi letos pripravili osrednjo fešto na Ulici 1. junija. Anduht in Nohšiht bodo nocoj od 19. ure dalje glasbeno opremili Koala voice, Gušti, Tabu in Zupi JR. Jutri prihajajo na oder Alya, Kingstoni, Vili Resnik, DJ time back in time.


Glasbena šola Trbovlje

Koncert našemu mestu

Glasbena šola Trbovlje vabi v Loško cerkvico sv. Nikolaja (nad Zdravstveni dom Trbovlje), kjer bodo tradicionalno zazvenele našemu mestu flavte in kitare. Učenci, nekdanji učenci in učitelji obeh inštrumentov bodo pripravili lep popoldanski glasbeni dogodek. Danes ob 18. uri.


Glasbena šola Hrastnik

Recital: Urška Velikanja

Urška Velikonja zaključuje magistrski študij flavte na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Ob klavirski spremljavi Katalin Peter in duetu s flavtistko Polono Šuligoj bo igrala glasbo znanih skladateljev (Telemann, Rozman, Doppler, Liebermann, Saint- Saens …). Recital bo danes ob 17.30 uri v koncertni dvorani Glasbene šole Hrastnik.


Mladinski center Hrastnik

PUB kviz XL Summer Edition

Ekipni turnir v splošni razgledanosti. Nocoj ob 21. uri v prostorih Mladinskega centra Hrastnik. Kviz bo kot ponavadi sestavljen iz številnih vprašanj z različnih področij.


Festival Bogenšperk

Dan penine in koncert Žana Hauptmana

Dogodek je namenjen vsem, ki cenite vrhunsko vino, izbrano glasbo in prijetno druženje v grajskem ambientu. Žan Hautpman je diplomirani džezovski glasbenik in avtor džezovskih ritmov, nastalih iz ljubezni do mešanice bluesa, soula, funka, r’n’b-ja in popa. Njegove pesmi so bile kar trikrat popevka tedna na Valu 202, na omenjenih radijskih valovih je bila njegova pesem Sledim tudi na vrhu najbolj predvajanih skladb preteklega leta. Z njo je nastopil tudi na lanski Emi. Letos je izšel njegov drugi album Blizu z devetimi skladbami, ki ga je premierno predstavil v ljubljanskem SiTi Teatru. Danes ob 19. uri na gradu Bogenšperk.


MC Zagorje ob Savi

Dnevni center MC ZoS

V Mladinskem centru Zagorje vsak petek od 15. do 21. ure deluje dnevni center. Tudi danes lahko počvekate, odigrate kakšno družabno igro, se kaj novega naučite in mogoče tudi kaj zapojete in zaigrate …


VGC spletna kavarna

Večgeneracijski center pripravlja vsak petek ob 9. uri VGC spletno kavarno na daljavo prek MS Teams. Spletna srečanja potekajo vsak petek. Vljudno vabljeni vsi, ki si želijo malo družbe in obilice smeha.


Rdeči križ Trbovlje

Rdeči križ Trbovlje vabi na krvodajalsko akcijo vsak petek med 7.30 in 11. uro. Lokacija: Center za transfuzijsko dejavnost (Splošna bolnišnica Trbovlje). Za uro odvzema pokličite 051-649-350.


Zasavske knjižnice

Ob petkih je knjižnica Antona Sovreta v Hrastniku odprta od 11. do 19. ure. Knjižnica Toneta Seliškarja v Trbovljah je odprta od 9. do 19. ure, enota Dom Svobode pa od 8. do 11. ure. Knjižnica Mileta Klopčiča v Zagorju  pa je odprta od 10. do 19. ure.


Knjižnica Mileta Klopčiča Zagorje

Razstava

V Knjižnici Mileta Klopčiča v Zagorju je v juniju na ogled razstava Društva zasavskih klekljaric Srčevke. Razstavile so čipke po vzorcih Vide Kejžar.


Knjižnica Mileta Klopčiča Kisovec

Razstava sekcije FOTKI

V Knjižnici Mileta Klopčiča v Kisovcu je v juniju na ogled razstava fotografij članov sekcije FOTKI na temo zima.


Zasavski muzej Trbovlje

Danes so v Zasavskem muzeju Trbovlje od 8. do 13. ure na ogled naslednje razstave: stalna razstava Srečno…črne doline, kiparska zbirka Stojana Batiča in občasna razstava Ambasadorji slovenskega karateja – 50 let karateja v Trbovljah. V ZMT je na ogled gostujoča razstava Muzeja novejše in sodobne zgodovine Slovenije V čevljih zmagovalcev: Slovenke in Slovenci ter njihovi športni dosežki. V muzeju se lahko dogovorite še za ogled rudarskega stanovanja na Njivi, etnološke poti in spominske hiše ustanovnega kongresa KPS na Čebinah.


Muzej Hrastnik

Danes si lahko v Muzeju Hrastnik od 8. do 14. ure ogledate naslednje razstave: razstavne zbirke Znamenja ob poti, stalno razstavo Lutke in lutkarji, razstavo Razvoj osnovnega šolstva v Zasavju, občasno razstavo Sava združuje.


Rudarski muzej Zagorje

Rudarski muzej Zagorje je v Kisovcu na ogled ob torkih in sredah od 15. do 17. ure, ob četrtkih in petkih pa od 11. do 13. ure (tudi po dogovoru na tel. št. 040 588 351). Skozi muzej vas popelje Vlado Poredoš.


Na današnji dan

Če veste še za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega ali umrlega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si.


Svetovni dnevi

Če veste za kakšen svetovni dan ali nevsakdanji dan, ki je zapisan na koledarju, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si.


Savus


 

Previous article
Next article

Isti avtor