Policisti so na območju Zasavja v zadnjih 24 urah poleg rednih nalog ukvarjali še z: tatvino skuterja in mini crossa, poškodovanjem fasade, drogami, nasiljem v družini, poškodovanjem vozila, kršitvami javnega reda in celo pomorom kur.

PP TRBOVLJE

V ponedeljek dopoldan so policiste obvestili o tatvini skuterja znamke Baotian, rdeče barve, in mini crossa Speed bike, ki so ju ukradli izpred hiše. Policisti o dejanju še zbirajo obvestila.

Včeraj dopoldan so bili policiste obvestili o poškodovanju fasade objekta enega izmed podjetij v Trbovljah. Do sedaj neznani storilec je objekt popisal z grafiti in povzročil za okoli 200 evrov škode. Policisti o dogodku še zbirajo obvestila.

V torek v popoldanskem času so policisti občanu na območju Trbovelj zasegli manjšo količino snovi, za sumijo, da je prepovedana droga konoplja. Po opravljeni analizi bo sledil ustrezen prekrškovni postopek.

Popoldan so obravnavali primer nasilja v družini, kršitelju pa so odredili prepoved približevanja.

ZAGORJE OB SAVI

V ponedeljek okoli poldneva so policiste obvestili o poškodovanju vozila v Zagorju ob Savi. Neznanec je razbil steklo na vozilu. Policisti dogodek še preiskujejo.

PP LITIJA

V ponedeljek dopoldan so policiste obvestili o sumu kršitve javnega reda na zasebnem prostoru. Kršitve niso ugotovili, zato so udeležence napotili na zasebno tožbo.

Okoli 12. ure so policisti obravnavali voznika, ki so ga sumili, da vozi pod vplivom prepovedanih drog. Voznik je odklonil preizkus s hitrim testom na prepovedane droge, odklonil je tudi strokovni pregled. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo, čaka ga tudi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Zvečer so policisti obravnavali občana, ki so mu zasegli smolnato snov, zavito v ALU folijo, za katero so sumili, da gre za prepovedano drogo heroin. Po opravljeni analizi bo izveden ustrezen prekrškovni postopek.

V torek okoli 9. ure so policiste obvestili o prometni nesreči, ki se je zgodila zaradi nepravilnega premika z vozilom v Litija. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Zvečer so policiste obvestili o pomoru sedmi kokoši v okolici Litije. Po prvih podatkih je šlo najverjetneje za lisico, policisti so dogodek zaznamovali.

Savus

Fotografija je simbolična.